A Szeged ellen "józanodott" a Paks

A múlt heti kupadöntőn nagyon komoly csalódást keltő Paks összeszedte magát és több kulcsember újabb betlijét elbírva is magabiztosan verte a korábbi tolnai dobógépekkel felálló Szegedet.
 

Magyar férfi bajnokság, alapszakasz, 20. forduló

Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE Szedeák 79 - 65 (20-12, 16-16, 18-20, 25-17)

Paks, V.: Kapitány G., Frányó P., Minár L., (Fekete)

Paks: Vaughn 5/3, McGruder 20/3, Körtélyesi 17/3, Szabó Zs 17/3, Jones 6.

Csere: Eilingsfeld 2, Baki G. 3/3, Kovács Ák. 5/3, L. Markovics 2, Kerpel-Fronius 2. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics

Szeged: Jereminov 10/6, Levy 19/6, Horváth Á. 10/6, J. Williams 12, Csorvási M. 8.

Csere: Vida M. -, Kiss Zs. 3/3, Csorvási L. 3,  Vezetőedző: Nikola Lazics

A tolnaiak sokkal nagyobb tempóban és élesebb játékkal kezdtek, mint amit lehetett várni tőlük az utóbbi hetekben mutatott produkciójuk alapján, látszott, hogy Dzunics mester rendezte a sorokat és a korábban fásultnak tűnő játékosok is lényegesen aktívabbnak mutatkoztak a pályán. Különösen igaz volt ez a megállapítás McGruderre, aki nem csak 20 pontjával, de határozott védekezésével is kimagaslott a mezőnyből, ráadásul az érthetetlenül mély hullámvölgyeket megélő Jarrod Jones is becsülettel osztotta a sapkákat.

Az első negyedben máris eléggé leszakadó Szedeák két korábbi paksi bedobója, Kiss Zsolt és Horváth Ákos nem igazán találták a gyűrűt a második félidő derekáig és akkortól is csak a Szolnokról kölcsönvett egykori válogatott Horváth termelt a tőle elvárható mértékben.

A szintén korábbi Atomerőmű-játékos, Jono Levy (19 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) hozta az egyetlen kiemelkedő teljesítményt szegedi oldalon, de ez is elég volt ahhoz, hogy az amúgy végig hátrányban, "ütőtávon" kívül lévő Lazics-legénység elkerülje a kiütést és a végén még valamennyi momentumot is szerzett a szezon egyik csalódását jelentő Szedeák a maradék két alapszakaszbeli fordulóra.

Lepattanózásban 47-31-re alulmaradó Szedeák gyakorlatilag a papírformának megfelelő mértékű vereséggel távozott Paksról, a listavezető pedig már biztosította is egyes rajtszámát és a maximálisan megszerezehető pontokat a középszakaszra.

Braniszlav Dzunics, a Paks vezetőedzője: "A legfontosabb, hogy győztünk. Támadásban és védekezésben is sok hibával játszunk, de nagyon sok energiát tettünk ebbe a meccsbe, ami örömteli. Mindenki maximálisan odatette magát. Nem igazán ment a játék, de minden győzelem nagyon értékes.

Nikola Lazics, a Szeged vezetőedzője: A Paks végig vezetett a mérkőzés során, egyedül a negyedik negyedben tudtunk felzárkózni rájuk. Jobb csapat az ASE, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Fotó: Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus