A Szeged elsöprő játékkal kapta el a szombathelyieket

Korán 20 pontos előnyt épített magának a saját közönsége előtt nagyon bizonyítani akaró Szedeák, a Falco pedig nem kapcsolt időben

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 26. forduló
Naturtex-SZTE-Szedeák (10-14) - Falco-Vulcano Energia KC (18-7) 98-77 (25-18, 27-12, 24-23, 22-24)

Szedeák: Boltics 7/3, Fortune 27/9, Wirth 19/9, Csirics 12/6, Sulovics 21. 
Csere: Juhos 4, Vágvölgyi 5/3, Kerpel-Fronius G. -, Bonifert 3/3, Goldring -, Mike -. 

Falco: Váradi 15/6, Govens 13/3, Perl 16/3, Boriszov 3, Taylor 13. 
Csere: Norfleet 2, Tóth N. 6, Pustahvar 9/3, Dancsecs -, Kucsora -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Szeged hazai pályán fogadta a jóval erősebb játékosállománnyal rendelkező Falcót szombaton este. A papírforma alapján a vendég győzelemre nagyobb esély mutatkozott, ám a Szedeák már többször is bebizonyította, hogy senki nem mehet ellene biztosra.

Villámrajtot vett a Mandics-csapat, két perc elteltével 9-1-re vezetett. Úgy tűnt, hogy a lassú és álmos kezdést követően kezdenek bemelegedni a szombathelyiek is. Bő hét perc kellett nekik, és sikerült feljönniük 16-13-ra. Fortune és Sulovics viszont továbbra is húzta a szegediek szekerét, az egyaránt tíz-tíz pontig jutó légiós duónak köszönhetően 25-18-ra megnyerték az első negyedet.

A Szeged továbbra is nagyon jól játszott, két perc sem kellett neki, hogy 31-20-ra meglépjen. A vendégek folyamatosan pontatlanul játszottak, ráadásul egyik nagy fegyverük, a hárompontos dobás sem ment ezen az estén. Govens hiába mutatott életjeleket, Csirics triplájával a 20. percben már hússzal is vezettek a hazaiak. Végül Fortune duplája állította be a félidei 52-30-as állást. Mint később kiderült, innen már nem volt visszaút a vendégeknek.

A harmadik negyed elején 60-34 állt az eredményjelzőn, amikor az extrát játszó Wirth küldött a helyére egy hármast. Govens és Perl révén próbálta tartani a lépést Szrecsko Szekulovics csapata, de mivel felváltva estek a kosarak, a különbségből nem sikerült faragni. Váradi negyed végi triplája is kellett ahhoz, hogy „csak” 76-53-ról induljon a záró felvonás.

Az utolsó játékrészben már majdnem harminc pont is volt a Szedeák előnye. Innentől már csak a kozmetikázással foglalkozhattak a vasiak. A végeredmény Tóth középtávolija után 98-77 lett. A Szedeák nagyon sima győzelmet aratott, a Falco játéka pedig egyértelmű csalódás volt a szurkolóinak.

Fotó - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus