A Szeged is 100 fölött dobott a Falcónak!

A kiegyenlített első félidőt követően a harmadik etap végén állva hagyta a Szeged a Falcót, amely végül nem tudta veszélyeztetni a hazaiak győzelmét!

Magyar Férfi Bajnokság, NBI/A-csoport, Alapszakasz 18. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (8-8) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (11-5): 101 -92
(31-27, 23-28, 25-14, 22-23)


Naturtex-SZTE-Szedeák: Jereminov 9/3, Molnár A. 20, Kiss Zs. 6, Csirics 26/12, Balaban 28.
Csere: Kuntics 10/3, Molnár B. 2, Stefanovics, Mike. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Falco-Trend Optika KC Szombathely: Martinics 19/3, Perl 17/3, Will 5, Dukics 3/3, Krisztanovics 22/6.
Csere: Covington 17/12, Hall 4, Bognár 4, Bus 1, Váradi. Vezetőedző: Kálmán László.

Kipontozódott: Kiss Zs. (37. perc),

Játékvezetők: Papp P., Jakab L., Fodor A. (Balogh)

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

1. negyed
Will Tamás egységei nyitották a találkozót, amelyeket Goran Martinics duplája követett – villámrajtot vett az esélyesebbnek vélt vendég gárda (0-5). Nem sokkal később Molnár András közelijével a Szeged is feliratkozott az eredményjelző táblára (2-5), de a Falco lendülete nem tört meg: Nebojsa Dukics periméterről volt eredményes (5-10). Az ihletett formában pattogtató Andrija Csirics és Darko Balaban vették vállukra csapattársaikat, ám ez is csak az egyenlítéshez volt elegendő (15-15). Nem sokáig: a hatodik percben - a mérkőzésen először – a hazai közönség örülhetett (18-17). Gyors iramú összecsapás kerekedett a találkozóból, amelyen a védekezés  korántsem került előtérbe: szinte minden támadásból pont született (25-22). A negyed utolsó perce Nikola Lazics legénységének szája íze szerint alakult: bár Goran Martinics az etapot záró sípszó előtt még betalált, ám így is előnnyel térhetett a hazai fél (31-27). Érdekességképpen megemlíthető, hogy egyik fél sem szedett támadólepattanót, amely szintén a defenzív elemek hiányára vezethető vissza.

2. negyed
 A karmesteri pálcát a kezében tartó Goran Martinics hárompontosával kezdődött a második tíz perc, de Darko Balabannal nem tudott mit kezdeni Zoran Krisztanovics (33-30). Felváltva estek a kosarak, egyik fél sem tudta leszakítani magáról riválisát: Nicholas Alan Covington trojkájával újra egált mutatott az eredményjelző tábla (35-35). Hiába dominált a lepattanócsatában a sárga-fekete együttes, ezt a hátrányát Andrija Csirics révén kontrollálni tudta a Szeged: a bedobó-erőcsatár a mezőny minden részén otthonosan mozgott – a 15. percben már 17 egységnél járt (42-39). Bár a védekezésben nem nyújtott maradandót a vendégek szerb centere Zoran Krisztanovics, ám a támadásban lehetett rá számítani – vezetésével szorosan ellenfele nyakában lihegett a szombathelyi egylet (48-47). Négypontos hazai fórnál jól nyúlt bele Kálmán László a derbi alakulásába: időkérésével rendezte sorait a Goran Martinics-Perl Zoltán fémjelezte vasi gárda, amely minimális előnnyel térhetett a félidei nagyszünetre (54-55).

3. negyed
Stílusosan Falco kosárral indult a harmadik negyed is, de nem kellett sokig várni Darko Balaban egységeire sem (56-57). Ritmust váltott a Falco és az eddig – támadásban mindenképp –  legjobbját nyújtó Zoran Krisztanovics vezérletével néhány perc alatt kialakult a találkozó addigi legnagyobb különbsége (58-65). Ekkor Nikola Lazics hívta azonnal maga köré tanítványait – az intelmek hatottak, a hazaiak nagyon hamar ledolgozták hátrányukat. Sőt: 13-0-s etapot repesztve kezükbe vették az irányítást, a vasiak offenzívája pedig teljesen megbénült (71-65). Goran Martinics duplája törte meg a hosszú vendég kosárcsendet (71-67), ám a Molnár András-Andrija Csirics-Darko Balaban triumvirátus így is érvényesíteni tudta akaratát, amely tízpontos fórhoz jutatta a hazaiakat (79-69).

4. negyed
A Falco felzárkózási kísérlete már a rendes játékidő záró etapjának első percében felcsillant: Nicholas Alan Covington triplája után Branko Jereminov kapott színészkedésért – többszöri felszólítás után – technikai faultot (81-75). Ám a vendéglátó alakulat roppant higgadt fejjel reagált: előbb Darko Balaban majd Andrija Csirics válaszolt egy gyűrűszaggató zsákolással (87-75). A meccs ezen szegmensét rengeteg hiba tarkította: elsősorban a vendégek könnyelműsködték el támadásaikat, számos ki nem kényszerített labdaeladásba kergették bele a szegediek Kálmán László tanítványait. A vasiak mázlija az volt, hogy a hazai fél sem tudott könnyű kosarakat szerezni. Minden erejét összeszedve nagy rohamot indított a Goran Martinics-Zoran Krisztanovics-Perl Zoltán vezette Falco, amely három pontra meg is közelítette ellenfelét (87-84). Ám Darko Balaban és Davorin Kuntics hamar hűtötték a kedélyeket – az utolsó percekben már nem volt kérdéses a győztes kiléte (101-92).

Bár mindkét oldalon akadtak kiemelkedő teljesítmények, a kevesebbet hibázó és csapatként egészségesebben funkcionáló Szeged megérdemelten ért révbe és szerezte meg nyolcadikk diadalát. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus