A Szeged is meghajolt a Falco előtt!

Két negyeden keresztül jól tartotta magát a Szeged, ám a harmadik etapban robbantott a Goran Martinics irányította szombathelyi együttes, amely végül a vártnál jóval simábban fektette két vállra Nikola Lazics legénységét, ezúttal 122 pontot dobva!

Magyar Férfi Bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz 5. forduló
Falco-Trend Optika KC Szombathely (4-0) - Naturtex-SZTE-Szedeák (2-2) 122-98
(30-24, 28-27, 34-18, 32-29)
Szombathely, Aréna Savaria, 2000 néző

Falco-Trend Optika KC Szombathely: Martinics 25/9, Doyne 11/3, Perl 23/3, Majsztorovics 19/3, Dukics 11.
Csere: Váradi 11/9, Hall 8, Bognár 5/3, Bus 4, Will 5/3, Kovács, Bagó. Vezetőedző: Kálmán László.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Jereminov 33/12, Vágvölgyi, Molnár A.8, Ciric 19/6, Balaban 19.
Csere: Kiss 3/3, Wirth, Kuntic 6/3, Csorvási 10. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Kipontozódott: -

Játékvezetők: Kapitány G., Török R., Kulcsár T., (Major)

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

1. negyed
A Falco első támadásából Goran Martinics középtávolija a gyűrűben landolt, de azonnal jött is a válasz Molnár Andrástól (2-2). A szombathelyi irányító nemcsak a pontgyártásban volt eredményes: gólpasszaiból előbb Váradi Benedek, majd Perl Zoltán is betalált, nagy rohanásba kezdett a sárga-fekete együttes (17-10). Nikola Lazics a 6. percben - Bognár Kristóf hatalmas blokkja után - kénytelen volt maga köré hívni tanítványait, de az időkéréssel sem sikerült megtörnie a Falco lendületét (25-15). Ám az előny tudatában rengeteg labdát szórt el a vasi gárda, amelyet jól használt ki a vendég alakulat: Branko Jereminov és Darko Balaban vezetésével zárkózott a Szeged (25-21).  A negyed utolsó perce sikeres szombathelyi támadásokkal fejeződött be, hat pontos előnyt épített ki Kálmán László legénysége (30-24).

2. negyed
Kuntic egységeivel vette kezdetét a második etap, amelyet Kiss tiszta hárompontosa követett: a mérkőzésen először vendég fórt mutatott az eredményjelző tábla (30-32). Higgadt tudott maradni a Falco, amely 8-0-s rohanást repesztett – azonnal jött is az időkérés Nikola Lazicstól (38-32). Kitűnően működött a kémia Goran Martinics és Perl Zoltán között, irányításukkal – ha védőoldalon nem is, de – támadásban újra brillírozott a szombathelyi gárda – túloldalon egyedül Branko Jereminov tudta tartani a lépést a vendéglátókkal (45-36). Még mielőtt elléphetett volna a Falco, megrázta magát a Branko Jereminov-Darko Balaban-Molnár András fémjelezte Szedeák, amely tökéletesen használta ki a Falco védekezésében rejlő hiányokat (47-42). Felváltva estek a kosarak; a védekezés mindkét csapatnál háttérbe szorult, gólgazdag első félidőnek örülhetett az Aréna Savaria közönsége (58-51).

3.negyed
A harmadik szakasz elején a szombathelyi akciókat Milan Majsztorovics fejezte be, a festékben remek match-up alakult ki közte és Darko Balaban között (62-53). Folytatta az őrült rohanást a házigazda: érdekesség hogy Bam Doyne csak a 23. percben szerezte meg első (!) pontjait (71-57). Igazi örömjátékot produkált Kálmán László legénysége, szebbnél szebb akciókkal szórakoztatta a nagyérdeműt, míg a szegediek láthatóan összezavarodtak, kilátástalan támadásokat vezettek (82-63). Önbizalomtól duzzadva, kiválóan céloztak periméterről is Váradi Benedekék, túloldalon egyedül csak Branko Jereminov tartotta  a lelket társaiban – de így is több, mint hússzal ment a Falco, amely a negyed végére már átlépte a 90 pontot is (92-69).

4. negyed
A rendes játékidő záró etapjában is megmaradt a Falco lendülete, míg a Szedeák tovább szenvedett – védekezése mellett offenzívája is szétesett. A két gárda között tovább nőtt a különbség: nem kellett sokat várni a hazaiak 100. pontjára sem, amelyet a csapatkapitány, Perl Zoltán szerzett (100-71). Ezután a szombathelyiek már látszólag „nem törték össze magukat”, a legfiatalabbak (Kovács Bence, Bagó Martin) is helyet kaptak az utolsó percekben, amelyet kihasználva az egykori helyi kedvenc, Ciric használt ki a ponttermelésre (122-98).

A Falco megérdemelten nyert, végig a szombathelyiek akarata érvényesült. A Goran Martinincs - Perl Zoltán - Milan Majsztorovics trió pazar összjátékot hozott össze, sőt a hazaiak irányítója könnyűszerrel ezúttal is a forduló válogatottjában találhatja magát (25 pont, 7 gólpassz, 3 lepattanó, 2 szerzett labda, 7 kiharcolt fault – 38 VAL). A sárga-feketék nemcsak a festékben domináltak (37-17 a lepattanócsata), hanem periméterről is kiválóan céloztak (11/21), amely ezúttal 122 pontot eredményezett!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus