A Szeged is nyerni tudott Nyíregyházán

Ma délután a magát nagyon megszóró Jonathan Levy, illetve a kintről remekül tüzelő Horváth Ákos vezetésével fontos meccset nyert Nyíregyházán a pár hete már Molnár Andrással a fedélzetén küzdő Szeged.

Magyar férfi bajnokság, Alsóházi Középszakasz, 2. forduló

Marsó Nyíregyháza KK - Naturtex-SZTE Szedeák 77 - 85 (19-13, 19-27, 14-29, 25-16)
Nyíregyháza, Bujtosi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Farkas G., Frányó P., (Gencsev dr.)

Nyíregyháza: Walker 22/6, Polyák 4, Doyne 21/12, Mohácsi 13/6, Hall 6.
Csere: Kósa -, Molnár M. -, Cseh 9, Jakab P. 2.  Vezetőedző: Sitku Ernő

Szeged: Jereminov 14/6, Levy 26/3, Horváth Á. 18/12, J. Williams 4, Csorvási M. 12.
Csere: Molnár A. 3/3, Kiss Zs. 8/6. Vezetőedző: Nikola Lazics

Kipontozódott: Polyák László, illetve Molnár András

A Matija Poscicot kényszerből jegelő szabolcsiak jól kezdtek alacsony szerkezetükkel, melyben négy olyan játékos is szerepet kapott, akik mezőnyposzton szoktak inkább perceket kapni, főként a legutóbb 36 pontot szóró Will Walker volt elemében, de az utóbbi időben nem a legjobb dobóformában lévő Bam Doyne is vezér tudott lenni támadásban. Az első játékrész végén hattal ment a vendéglátó, ráadásul a második etap végéig egál körül mozgott az eredmény.

Ugyanakkor csak egy ideig tudta ellensúlyozni palánk alatti hátrányát az NYKK, a 12 pontos, 17 lepattanós dupla dupláját 5 blokkal megspékelő Csorvási Milán és a mezőnyben tarthatlannak bizonyuló Jono Levy gondoskodtak róla, hogy még a szünetre megforduljon a derbi, majd a harmadik etap hajrájára már az volt a kérdés, hogy eléri-e a 20-at a vendégek előnye egy 0-14-es futás után.

A mezőnyben hasznos, de támadásban eltűnő Molnár András kipontozódása viszont megfogta a Szedeákot, mely amúgy is csak hét ember rotálásával próbálta tartani előnyét. 57-75-nél a 34. percben úgy festett, eldől a csata, de innen egészen 76-77-ig feljött Sitku Ern alakulata, ám pont a véghajrára fogyott el a hazaiak lendülete, s a higgadtan büntetőző Szeged megérdemelten vágott vissza korábbi vereségéért a szerkezetileg előnytelen helyzetben is nagyot küzdő Nyíregyházának, ezzel Mohácsiék szinte lehetetlen helyzetbe kerültek, aki a bennmaradásért folytatandó párharc elkerülését illeti.

Fotó: delmagyar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus