A Szeged Kiss 10(!) triplájával nyert Nyíregyházán!

A veterán Kiss Zsolt élete legjobb meccsén extázisban dobva értékes diadalhoz segítette a Szedeákot a rossz szériában lévő NYKK otthonában

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 8. forduló

Marso-Nyíregyházi KK (3-4) - Naturtex-SZTE-Szedeák (3-4), 76 - 93 (12-22, 13-19, 18-13, 27-24)
Nyíregyháza, V.: Papp P. Minár L. Vida B. (Valovics dr.)

Nyíregyháza: Savic 8/3, Wise 23, Nagy K. -, Garamvölgyi 2, Hujdurovic 22.
Csere: Helmeczi 1, Vukolics 16/3, Kósa T. -, Molnár M. 2, Czura 2.  Vezetőedző: Sitku Ernő

Szeged: Jereminov 9/3, Molnár A. 7/3, Kiss Zs. 33/30, Csirics 17/12, Balaban 14.
Csere: Kuntics 9/3, Vágvölgyi 2, Csorvási L. 2, Molnár B. -, Demeter -, Révész Á. Vezetőedző: Nikola Lazics

Kipontozódott: Savic

A feldobás után a Szeged hozta el a labdát, Csirics jóvoltából meg is született a mérkőzés első kosara, mely három pontot ért. Egy percre rá Hujdurovic válaszolt, majd egy rossz hazai periódust kihasználva Kiss Zsolt vezetésével 14-6-ra léptek meg a vendégek. A Nyíregyháza nem találta a meccs ritmusát, sok helyzetet hibáztak el, és eladott labdájuk is volt bőven. Az etapot Hujdurovic duplája zárta, tízpercnyi játék után 22-12-re vezettek a Tisza-partiak.

Vendég részről a második negyedben igazi triplaparádé vette kezdetét, Kiss, Jereminov és Csirics is beköszönt a triplavonalon túlról – mindez csak a tizenegyedik percben történt (14-33). Ezt követően másfél percig nem született kosár, Balaban törte meg a rossz sorozatot. Sitku Ernő csapata nem tudott közelebb férkőzni Nikola Lazicséhoz, továbbra is a pontatlan játék dominált náluk, csak az első félidőben tíz labdát ajándékoztak el, a szegediek pedig félelmetes formát mutatva, 9/19-es hármasmutatóval büszkélkedhettek. Megint Hujdurovics szerezte az utolsó kosarat, 30-46-ot mutatott az eredményjelző a nagyszünetben.

A második félidőre egy teljesen másik Nyíregyháza jött ki az öltözőből, a vendégek pedig mintha kicsit bennmaradtak volna. A Wise-Hujdurovic-Vukolics trió nagyszerűen muzsikált, most a Szedeáknál volt az, ami a hazaiaknál az első negyedben. Egészen közel, 51-44-ig engedte fel ellenfelét Lazics csapata, a harmadik játékrésznek 59-49-es szegedi vezetéssel vághattak neki a felek.

Itt aztán robbant a bomba, Kiss Zsolt óriásit játszott, egy 15-6-os rohanással tulajdonképpen el is döntötték a mérkőzést, amiben az említett bedobó oroszlánrészt vállalt (55-74). A vendégek „csékája” tíz trojkát értékesített a találkozón, és mindössze tizenötször próbálkozott. A vége már örömjáték volt, nagyon simán, 93-76-ra nyert a Szeged.

Fotó: delmagyar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus