A Szeged nyerni tudott Kaposváron!

A somogyiaknál a végére már négy alapember hiányzott, a Szedeák két ponttal jobbnak bizonyult. 

Kaposvári KK–Naturtex SZTE Szedeák 63–65 (21–15, 11–20, 19–14, 12–16)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Kapitány, Gelencsér, Praksch.
Kaposvári KK: Mijajlovics (15/9), Fodor M. (6), Usher (5/3), Benke (16/6), Spica (9). Csere: Baki (-), Papp P. (-), Grebenár (4), Horváth M. (8). Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. Edző: Filipovics Gordan.
Naturtex SZTE Szedeák: Moravcsik (6), Molnár A. (6), Juhos (4), Csirics (11/3), Brkics (26). Csere: Kiss Zs. (6/6), Mike (2), Révész (4). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Milenko Topics.

Mindkét csapat alaposan bekezdett, Brkics többször is villant a festékben, a hazaiaknál viszont a triplákra helyezték a hangsúlyt – alig két perc alatt be is rámoltak hármat. Benke Szilárd a kezdőben kapott helyet Hendlein hiányában és ezt gyors kosarakkal hálálzta meg – vezérletével 17-9-re meglépett a Kaposvár. Az első negyed végén megsérült Davon Usher, nélkül extra alacsony szerkezetre váltottak a somogyiak és még inkább kidomborodott az amúgy is egyértelmű Szedeák-fölény a festékben – Brkics és Juhos a pontok mellett a lepattanókat is szállították csapatuknak. A második negyed elején 26-26-nál lett egyenlő az állás, Kiss Zsolt berámolt két nagy triplát és a vezetést is átvették a vendégek – a palánk alatti munka meghozta az eredményt és három ponttal Nikola Lazics együttese járt előrébb a nagyszünetben.

A fordulás után mindkét együttes a védekezésre koncentrált, nem igazán potyogtak a pontok – a Szedeák Brkics kosaraival halat előre, a Kaposvár pedig Spicát kezdte el megjátszani a játékrész második felében. A somogyiak fordítottak és hat ponttal meg is léptek, a vendégek támadójátéka szinte eredménytelennek bizonyult, ám a negyed utolsó öt másodpercében két hibát is kihasználtak, így 51-49-ről indulhatott a záró etap. A Szedeák továbbra is elöl-hátul kontrollálta a lepattanókat, de sok átütőerő nem volt Juhosék támadásaiban, többször is lejárt a támadóidejük, így annak ellenére vezetett a KKK, hogy ők sem játszottak igazán jól. A hajrában megsérült Grebenár és kipontozódott Spica a hazaiaknál, így egyetlen magasember, Horváth Márton maradt bevethető – Brkics egy újabb támadópattanó után két perccel a vége előtt kiegyenlített. Hét másodperccel a vége előtt a vendégek centere kiharcolt két büntetőt, amiket be is dobott, Mijajlovics pedig elrontotta a Kaposvár-győzelemhez kellő triplát – a somogyi alakulat nem lesz ott a döntőben saját tornáján. Davon Usher a teljes második félidőt a kispadon és az öltözőben töltötte, az ő állapotáról egyelőre nincs pontosabb információnk, a derekát fájlalta. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus