A Szolnok vezet a döntőben

Egy végig szoros, küzdelmes és fordulatoktól sem mentes mérkőzésen a Szolnoki Olaj KK Keller Ákos, Vojvoda Dávid és Sztrahinja Milosevics vezetésével 86-80-ra verte a TLI-Alba Fehérvár gárdáját, ezzel 1-0-ra vezet a fináléban.

Férfi A-csoport, Döntő, 1. mérkőzés
Szolnoki Olaj KK - TLI-Alba Fehérvár 86-80 (22-16, 22-21, 20-23, 22-20)

Szolnoki Olaj KK: Vojvoda 23/6, Kovács 6/3, Boriszov 12/6, Milosevics 19/3, Keller 17.
Csere: Vrbanc 3/3, Jones 2, Gregory 4.

TLI-Alba Fehérvár: Simon 14/6, Myles 14/6, Pearson 10, Spurlock 6/3, Lóránt 20/6.
Csere: Csorvási 4, Markovics 10/3, Tóth -, Wright 2, Supola -, Chery -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A párharc állása: 1-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

Keller és Lóránt kosárváltásaival indult a találkozó, aztán Milosevics és Vojvoda pontjaival meglépett 5 ponttal a Szolnok. Idegesen indított az Alba, Lórántot leszámítva a többiek támadásban nem nagyon tudtak mit kezdeni az Olaj védekezésével. Az 5. percben Boriszov triplája után 14-8 volt az állás, itt viszont megváltozott a meccs összképe. A fehérváriak sokkal hatékonyabban védekeztek ezt követően, majdnem 4 percig nem szereztek pontot a hazaiak - az Alba nem lett sokkal jobb támadásban, de 14-14-nél így is utólérték a Szolnokot a 9. percben. Az első negyed vége Milosevics és Vojvoda vezetésével sokkal jobban sikerült az Olajnak (22-16), sőt, a második negyed elején, Boriszov duplája után megvolt a közte 10 is (26-16).

Itt is fordult a kocka, Lóránt és Simon is betaláltak kintről, Myles és Pearson is eredményesek voltak, így a 14. perc végére eltüntette a különbséget az Alba. Gyorsan összeszedte mindkét csapat a 4-4 csapatfaultját, borzasztóan sok büntető tarkította a második negyedet - mindkét kispad és Simon Balázs is kapott technikait ebben a szakaszban. A hazaiaknál Vojvoda és Milosevics vitte a hátán a csapatot, vezetésükkel szerzett 7 pontos fórt a címvédő a félidőre (44-37). Borzasztóan sok volt az elemi hiba mindkét oldalon, kihagyott ziccereket mindkét oldalon láthatott a közönség - a Szolnok inkább maximalizálta ki magát, főleg Keller jó kezdésének és a két vezér teljesítményének köszönhetően, az Alba viszont az első 20 perc nagy részében ott loholt mögöttük.

A második félidő Milosevics kosarával indult, de rendezte a sorokat a Fehérvár, a 23. percben 4 pontra jöttek fel Myles triplájával (48-44). 50-46 után a mérkőzés egyik nagyon egyoldalú szakasza következett. Pearson a lecserélését követően beleütött a kispad mögötti plexibe, ebből a technikaiból 1+3 pontot szerzett a Szolnok Vojvoda és Vrbanc révén, majd Gregory és Milosevics is betaláltak, Kovács Péter hármasával pedig egy 12-2-es rohanást intézett az Olaj a 26. perc végéig (62-48). Markovics két kosarával éledezett és hozta vissza reményeit az Alba, majd Lóránt 5 pontja után már csak 4 volt a különbség a harmadik negyed végére - hiába volt a negyed első fele a Szolnoké, nem tudta "kivégezni" ellenfelét a bajnok (64-60).

Spurlock és Simon 5 pontjával már a vezetést is átvette az Alba a negyedik negyed elején, először a mérkőzés folyamán (64-65) - 17-2-t mentek ebben a periódusban a fehérváriak -, de Vojvoda triplájával azonnal visszavette a vezetést az Olaj, majd Boriszov volt kétszer is eredményes (71-65). Dzunics időkérése hatott, az Alba támadásban összeszedte magát, Simon korábban Markovicsot passzolta meg szépen, ekkor pedig 5 pontot szerzett, triplájával megint az Albánál volt az előny 4 perccel a vége előtt (73-74). Milosevics óriási passza után Keller 2+1-gyel válaszolt azonnal, majd az ugyanilyen akcióját csak a kihagyott büntetője akadályozta meg, Vojvoda ziccerével pedig újra 6-tal ment a hazai alakulat 2 perccel a vége előtt (80-74). Időkérés után az egyébként ezúttal nagyon hasznos Boriszov hármasa biztosította a győzelmet a szolnokiaknak.

Végül 86-80-ra győzött az Olaj, ezzel 1-0-ra vezet a döntőben.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus