A végére felőrölte ellenfelét a Sopron!

Nagyot harcolt, jól küzdött a pécsi együttes, ám csak megnehezíteni tudta a tabella második helyezettjének dolgát. 

Magyar Férfi Bajnokság, NBI/A-csoport, Alapszakasz 22. forduló

Soproni Sördögök (17-3) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (12-9) 80-64
(9-8, 20-16, 18-15, 33-25)

Soproni Sördögök: Thomas 12/6, Edwards 15, Dénes -, Boriszov 14/9, Poscic 12.
Csere: Takács 15/9, Trepák 4, Ruják 8, Tóth G. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Pécsi VSK-PANNONPOWER: Nelson 15, Pahlmblad 4, Délity -, Budimir 13/3, Horti 17.
Csere: Sztojanovics 6/3, Halász 3, Harazin -, Bíró 6/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Kipontozódott: Pahlmblad (35. percben).

Játékvezetők: Vígh P. dr., Cziffra Cs., Gorka Sz. (Bodrogváry)

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

Mindkét csapat rossz dobásokkal kezdett, közel 3 percet kellett várni az első kosárra, Boriszov révén a hazaiak szereztek vezetést. Rögtön utána Thomas dobott triplát. A pécsi csapat első kosarát 7-0-nál, a negyed közepén Horti szerezte. Nem véletlenül volt kevés a pont, jól védekezett mindkét csapat, de a pécsiek számára szinte "be volt deszkázva" az MKB Aréna gyűrűje, az első percekben úgy tűnt, nem igazán heverték ki a Szombathelyen kapott nagy pofont. A sok sikertelen kísérlettől az önbizalmuk is elment a vendégeknek, s bár a hazaiak is rengeteget rontottak, a 9. percben 9-2-re vezettek. A negyed hajrájában Sztojanovics, majd Bíró révén két akciót is triplával befejezve 1 pontra feljött a Pécs.

A második szakasz első perce Takácsról szólt: előbb remek ütemben besegítve szerelte Hortit, majd triplát dobott. Horti felelt szerencsés előzmények után kosár plusz büntetős akcióval, majd Ruják betörésből és Poscic leválás után zsákolásból szerzett találatát követően időt kért Csirke Ferenc. Meg is tört a hazai lendület, soproni eladott labdák és két Budimir villanás után 1 pontra csökkent a Sördögök előnye. Sabáli is időt kért, ám jött egy újabb Budimir dupla, s fordult a kocka, a vendégek vezettek. Ezt követően előbb Poscic, majd Thomas villant, újra a hazaiaknál volt az előny, de Horti továbbra is próbálta versenyben tartani a pécsi együttest. A félidő végén ismét több labdát adtak el a hazaiak, a Pécs ezekből büntetőkkel (Budimir) és könnyű kosárral (Sztojanovics) egyenlített. A feledhető félidő Edwards kosár plusz büntetős akciójával, majd látványos duplájával, s 5 pontos hazai vezetéssel zárult.

Boriszov triplájára Bíró felelt hármassal a második félidő kezdéseként. Ekkor már sűrűn estek a kosarak, Boriszov vette vállaira a Sördögöket, Pahlmblad betörésből szerzett duplája után újabb hármast dobva. Utána Ruják villant kétszer, 10 pontra nőtt a hazai előny, Csirke időt kért. Ezt követően Nelson vezérletével egy 8-0-s futással 2-re feljött a Pécs. A negyed hajrájában Takács két triplájával jutott "lélegzethez" a Sopron. A szakasz végén Harazin szerelte szépen Poscicot, a vendéglátók 8 pontos előnnyel várhatták a 4. negyedet.

A záró negyed eleje Edwards és Nelson pontpárbaját hozta, csak amíg a pécsi irányító magára maradt, hazai oldalon Poscic és Boriszov is villant, 11-3-as első 3 perccel megnyugtató lett a hazai előny. A pécsi időkérés után ismét eladott labdák következtek hazai részről, s Horti vezetésével egy 9-2-vel 10 pontra zárkózott fel a szívós, jól küzdő pécsi gárda. Thomas triplája és Nelson betörésből szerzett kosara után Edwards alapvonali bedobásból eladta a labdát, s Budimir triplájával 7 pontra jött föl a Pécs. Ekkor ismét Takács dobott hármast, s ezt követően megtört a jól küzdő, szívós Pécs ellenállása.

Sabáli Balázs: - Csak a győzelemnek örülhetünk, meg annak, hogy Takács Norbi személyében van olyan játékosunk, aki kevesebb lehetősége ellenére is meg tudta menteni a csapatot. Most úgy hatvan százalékot játszott a csapat, amelyből többen is gödörben vannak. Az a feladat, hogy őket felhozzuk a körmendi meccsre és a kupadöntőre. Az elején lefagyott a rendszer, talán mert volt, hogy tizenhárom fokban edzettünk...

Csirke Ferenc: - Úgy három perccel a vége előtt, amikor nyolc pontra feljöttünk, felcsillant a remény, de utána még butábban játszottunk, mint addig, így lett ilyen sima a vége. Ennek ellenére harminchét percig védekezésben megvalósítottuk elképzeléseinket, a támadással voltak gondjaink, rosszul dobtunk, de fáradtabbak voltunk, mint a Sopron, nekünk ugyanis volt már egy meccsünk a héten.

Foto, Slide - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus