A visszavágót is simán nyerte a Falco!

A légiósai nélkül felálló Jászberény az első etapban még tartotta a lépést vendéglátóival, ám a folytatásban felőrölte ellenfelét a Falco. 

Magyar Férfi Bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz 15. forduló

Falco-Trend Optika KC Szombathely (9-4) - Jászberényi KSE (5-9): 108 - 81
(29-23, 27-18, 29-21, 23-19)
Szombathely, Aréna Savaria, 1500 néző

Falco-Trend Optika KC Szombathely: Martinics 17/9, Doyne 2, Perl 12, Dukics 27/6, Hall 10.
Csere: Will 19/9, Bognár 9/3, Bus 9, Bazsó, Simon 1, Popgyákunik 2, Szabó D. Vezetőedző: Kálmán László.

Jászberényi KSE: Szögi 20/3, Kerpel-Fronius 9/3, Horváth 10, Nárai 5/3, Cseh 14.
Csere: Mladenovics 20/12, Fekete 3/3, Szappanos. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: -

Játékvezetők:  Benczur T., Török R., Balog Gy. (Major)

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

Mindkét fél foghíjas kerettel vágott neki az összecsapásnak: míg a Falcónál Váradi Benedek és Milan Majsztorovics nem ölthetett magára mezt, addig a vendégek kénytelenek voltak idegenlégiósaik nélkül parkettre lépni. 

1.negyed
A harmadik támadásból született meg a mérkőzés első kosara: Bam Doyne a vendég magasemberek között szlalomozott be, ám azonnal jött is a válasz Horváth Ákostól (2-2). Nem sokkal később azonban az amerikai egy ütközés során a földön maradt és már nem is tért vissza. (Doyne-t azonnal megvizsgálták, combhúzódást diagnosztizáltak, amely nem tűnik komolynak; minden jel szerint nem kell mérkőzést kihagynia) Már a találkozó kezdeti szakaszán érvényesíteni tudta festékbeli fizikális fölényét a Falco – elsősorban Nebojsa Dukics révén - , ám Horváth Ákos roppant magabiztosan pattogtatott – a hátvéd irányításával tartotta a lépést a Jászberény (9-6). Nem sokáig: a jászsági hibákat kihasználva előbb Will Tamás talált be a 6,75-ös vonalon túlról, majd Derek Hall könnyed ziccere is a gyűrűben landolt – nem is várt tovább Bencze Tamás az időkéréssel (14-6). Kerpel-Fronius Balázs egymás utáni hét egysége sem tudta közelebb hozni a vendégeket, ugyanis a hazaiak kitűnő csapatjátékkal operáltak (20-13).  A fentmaradó percekben sem változott a játék képe, ám a Jászberény Kerpel-Fronius Balázs vezetésével nagyon lelkesen űzte a mélyebb rotációval élő hazai gárdát (29-23)

2. negyed
Szögi Ádám irányításával 0-5-ös rohanással kezdte a második etapot Bencze Tamás legénysége, amely okosan fülelte le, hogy a szombathelyiek legtöbb támadásukat Nebojsa Dukicsra akarják kijátszani (29-28). Még mielőtt bajba kerülhettek volna a vendéglátók, előbb Goran Martinics majd Nebojsa Dukics hűtötték a kedélyeket – mindketten periméterről voltak eredményesek (38-30). A védekezést háttérbe helyező Jászberény hamar kétszámjegyű hátrányban találta magát, miután Bognár Kristóf is bepörkölt egy hárompontost (41-30). A sárga-feketék nem lassítottak az iramon, amelyet látszólag egyre nehezebben tudott tartani a vendég együttes (46-34). Hiába férkőzött többször is tíz ponton belülre a JKSE, a palánk alatt nem tudott mit kezdeni a már ekkor  18 pontnál járó Nebojsa Dukiccsal (17.perc). Bár a dupla-duplát összeszorgoskodó Cseh György (14 pont, 10 lepattanó) is mutatott szép megmozdulásokat a túloldalon, mégsem lehetett elégedett csapata teljesítményével: a félidőre már 15 pontos hátrányban tudhatta magát a vendég csapat (56-41).

3. negyed
A második félidőben még inkább nőtt a két gárda közötti különbség. Az extázisban pattogtató Nebojsa Dukics ott folytatta, ahol az első húsz perc végén abbahagyta: ismét periméterről keserítette a vendégek életét. Nagyon megszenvedte a jászsági együttes húzóemberei hiányát, másfél perccel a harmadik szakasz kezdete után már több, mint húsz ponttal mentek Kálmán László tanítványai (65-44). Elsőként Horváth Ákos érte el a kétszámjegyű pontszámot a vendégeknél, de a jóval mélyebb rotációval élő Falco tovább növelte a differenciát (72-50). Ráadásul Will Tamásék kiválóan tüzeltek a 6,75-ös vonalon túlról: 11 rádobásukból hét a gyűrűben landolt! A negyed végéhez közeledve Dejan Mladenovics vette vállára csapatát: gyors egymást követő egységeivel kicsit közelebb férkőzött ellenfeléhez a vendég alakulat (74-58). Az utolsó támadások azonban ismét a szombathelyiek szája íze szerint alakult: Perl Zoltán villanásaival visszaállították a húszpontos fórt, majd Bognár Kristóf gyűrűszaggató zsákolással fejezte be az etapot (85-62).

4. negyed
A rendes játékidő záró szakaszában a Falco tudott még egy szintet emelni játékán, amely kiütéses vereség felé taszította a Szögi Ádám-Dejan Mladenovics fémjelezte Jászberényt (93-64). A szombathelyeik igazi örömjátékkal rukkoltak elő, Bus Iván is eddigi legjobb meccsét játszotta sárga-fekete színekben. A negyed derekán látványosan kieresztettek Derek Hallék – Kálmán László azonnal – egyfajta intő jelként - maga köré hívatta tanítványait (97-74). A győzelem természetesen így sem forgott veszélyben, az egyetlen felmerülő kérdésre pedig Will Tamás adta meg a választ: hárompontosával elérte a száz  pontot a Falco (100-74). A lefújás előtt másfél perccel a két 18 éves szombathelyi tehetség, Popgyákunik Balázs és Szabó Domokos is pályára léphetett (108-81).

Embert próbáló szituációban várhatta a mérkőzést a vendég együttes, amely azzal hogy engedte riválisának a gyors kosárlabdát, gyakorlatilag megpecsételte sorsát. Nebojsa Dukics mellett (27 pont, 4 lepattanó) Will Tamás is sokrétű performanszot produkált (19 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz), bár rajtuk kívül még három hazai játékos ért el kétszámjegyű pontszámot. Az egészségesebb vasi csapatjáték, a lepattanóbeli fölény (33-21) ellen ezúttal kevés volt Dejan Mladenovics és Szögi Ádám teljesítménye. 

Foto - falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus