A záró negyedben fordított és nyert a Falco!

Három negyeden keresztül vezetett a bajnok Alba Fehérvár együttese, ám a Falco a negyedik negyedben felzárkózott, megfordította a találkozót, s végül a győzelmet is megszerezte Justin Robinson és Perl Zoltán vezetésével.

Magyar Férfi NB I A-csoport, alapszakasz, 17. forduló - 2014. január 19.

Alba Fehérvár - Falco-Trend Optika KC Szombathely 77-81 (24-14, 12-16, 16-20, 25-31)

Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum 1400 néző

V: Benczur T., Szabó G., Fodor A., (Balogh)

Alba: Supola 7/3, Hobbs 10/6, Moore 21/6, Tóth N. 9/3, Somogyi 14.

Csere: Szanati 2, Juhos 10/3, Olah 2, Tóth P. 0, Timkó 3, Blaskovits 0 Vezetőedző: Carlos Frade.

Falco: Robinson 23/12, Timberlake 9, Perl 15/6, Zagorac 12/3, Szabó M. 10.

Csere: Will 8/6, Bognár 4, Simon L. 0 Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Kipontozódott: Timberlake a 36. percben.

Részletes statisztikáért kattints erre a linkre!

Hatalmas elánnal kezdte a mérkőzést az Alba Fehérvár! Néhány perc elteltével a komplett hazai ötös képviselte magát valamilyen formában a kosárszerzők sorában, míg a vendégek oldalán mindössze Szabó egyetlen duplájára futotta. (13-2) A hetedik perc környékén aztán lassan ébredezni kezdtek a vendégek, Robinson és Perl vezényletével sikerült tízen belülre zárkózniuk, ám a finisben újabb Alba-pillanatok következtek, Juhos büntetői után pedig 24-14-ről folytatódhatott a találkozó (24-14)

Hobbs triplája nyitotta a második etapot és növelte ezzel 13 egysége csapata előnyét, majd néhány perc tanácstalanság után a Zagorac-Bognár duó jóvoltából megkezdték a felzárkózást a sárga-feketék. Újabb kosarak helyett Moore hárompontosa hűtötte le a vasi kedélyeket, amire aztán válaszul Mandics mester lépett közelebb a zsűriasztalhoz. Nem változott jelentősen a játék képe az időkérés ellenére sem, sok volt a pontatlanság, a dobások pedig továbbra sem ültek a fehérvári gyűrűben. Az utolsó percekre aztán szigorított a védekezésén a Falco, és Perl 2+1 et érő akcióját követően lassan újra olvadni kezdett az Alba előnye. Némi adok-kapok követezett, majd Will triplájával került nagyon hosszú idő után először lőtávolba a Szombathely. Egalizálniuk nem sikerült, ellenben Juhost faultolták, aki ennek ellenére bepöcizte a ziccert, majd a bónuszt is értékesítette. (36-30)

A pauza után kiélezett küzdelemmel folytatódott tovább a mérkőzés, hosszú percekig felváltva estek a kosarak, majd egy erősebb fehérvári periódus után ismét a tíz pontos differencia felé nyílt az olló. Nyílt volna, ám ezúttal az Alba gépezetébe került porszem, így újra egészen 4 pontra tapadhatott ellenfelére a Mandics legénység. Láthatóan sikerült zavarba hozni a hazaiakat, hiszen ezúttal ők keresték többet labdát.  (52-50)

Az utolsó negyed elején folytatódott a mérkőzésen már-már megszokottá váló forgatókönyv, ugyanis másodszor egyenlíthetett volna a mérkőzésen a Szombathely, ám a kulcsmomentumban ezúttal is a vendéglátók szereztek kosarat. Nem fogyott el a Szombathely ereje a negyed derekára sem, hiszen előbb Perl majd Robinson hintett triplát és ezúttal már nem volt megállás, lendületes és pontos támadójátéknak köszönhetően néhány pillanat leforgása alatt már 6 ponttal vezetett a Vas megyei alakulat. Azonnal időt kért Carlos Frade, és rövid ideig úgy tűnt sikerül is rendet tennie a fejekben, ugyanis újra két egységre jött vissza csapata. A végjáték aztán Falconak sikerült jobban, akik így heroikus küzdelemben, abszolút megérdemelt sikert arattak. (77-81)

Fotó és Slide - nyugat.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus