A ZTE is elvérzett Nyíregyházán

Ma este újabb lépést tett a kiesés elkerülése felé a mezőnytől korábban nagyon messze leszakadó, de hazai környezetben egyre erősebbnek mutatkozó Nyíregyháza, mely kollektív csapatteljesítménnyel verte meg Sitku Ernő legénysége a rivális Zalaegerszeget.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 18. forduló

Marsó-Nyíregyháza KK - Zalakerámia ZTE KK 85 - 79 (19-14, 18-19, 23-18, 25-18)

Nyíregyháza, Bujtosi Sportcsarnok

V.: Vígh P. dr., Pozsonyi L., Gál J., (Gincsai dr.)

Nyíregyháza: Polyák 13/6, Doyne 18/6, Mohácsi 10/6, Hall 12/3, Poscic 20.

Csere: Walker 12/3, Molnár M. -, Cseh -. Vezetőedző: Sitku Ernő:

Zalaegerszeg: Boston 15/3, Gáspár 6/6, Plumb 15, Safford 26/3, Lekli 2.

Csere: Velkey 6/3, Koma 4, Kámán 5/3, Kertész -. Vezetőedző: Raul Jimenez

Kipontozódott: Gáspár (40. perc)

A Zalaegerszegen ebben a szezonban már nyerni tudó NYKK zsinróban harmadik hazai diadalát igyekezett megszerezni, aminek megfelelően nagyon koncentrált játékkal kezdte az első negyedet Sitku Ernő csapata, mely a Dyricus Simms-Edwards helyére pótlékként érkező Walkert csak csereként dobta játékba, viszont az így kezdő Polyák László ponterős és hasznos játékkal fogta össze a nyitóetapot öt egységnyi előnnyel záró nyírségieket.

A második negyedben összeszedte támadójátékát a ZTE, a pályán maradni nem sokat tudó nyíregyházi nevelés, Lekli József helyett Plumb és Safford játszott bent a vendégeknél, ami extra alacsony szerkezetet jelentett, ez nem igazán feküdt a 20 pontos Poscic húzta NYKK-nak, ám Doyne villanásaival visszavette a vezetést és 37-34-es vezetéssel mehetett el a nagyszünetre a sereghajtó.

A fordulást követően megint lendületet vett Raul Jimenez csapata, Gáspár, Boston és Velkey is betalált kintről, de Polyák László újfent bizonyította, hogy helye van az aktív rotációban, az ő higgadtságának köszönhette a vendéglátó, hogy el tudta venni a szépen menetelő ZTE momentumát a Nyíregyháza és csak eggyel ment a zalai alakulat a záró játékrész előtt.

Egy 9-0-ás futással teljesen megváltoztatta a játék addigi képét a hazai gárda. Walker - aki bár nem játszott ma nagyot, de - fontos pontokat szerzett, a ZTE pedig már nem tudott annyira közel kerülni, hogy utolérhesse riválisát, így megvan Jimenez mester első veresége a Zalaegerszeg edzőjeként. Sitku Ernő legénysége viszont már csak két győzelemnyire van az előtte lévő négyesfogattól, újra nyitottnak tűnik a kiesés ellen folytatott harc.

Fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus