A ZTE könnyedén győzte le osztrák ellenfelét

Már a nyitó negyedben 17 pontos előnyt szerzett a ZTE az osztrák Arkadia Traiskirchen ellen, végül 91-59-es sikert aratott Bencze Tamás csapata, így harmadik helyen végeztek az egerszegiek a 32. Krasznai Ferenc Emléktornán.

A zaol.hu beszámolója:

Arkadia Traiskirchen Lions (osztrák)­ - Zalakerámia ZTE KK 59-­91 (5­-22, 18­-25, 22­-18, 14­-26)
Krasznai Ferenc Emléktorna Sopron, Novomatic Aréna

Arkadia Traiskirchen Lions: Terence 2, G. Benedikth 11/3, Fuad 5, Paris 21, Fabricio 9/9, csere: Philipp 2, D. Benedikt 7/3, Nicho 2, Martin­, edző: Georgi Mladenov

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 12/6, Velkey 11, Benke 19/6, Mohácsi 5, Drungilas 21, csere: Szabó 14/6, Gáll 3/3, Kis 4, Olasz 2, edző: Bencze Tamás

A 32. Krasznai Ferenc emléktorna második napján a Zalakerámia ZTE KK kosárlabda csapata a vesztesek csatájában volt érdekelt, mivel az elődöntőben 79-­71­-re kikapott az Oberwart csapatától. A másik elődöntőben a Sopron nyert az osztrák Arkadia Traiskirchen ellen. Bencze Tamás vezetőedző szerint csapatának két egészen jó és kettő felejthető negyede volt és a koncentráción is javítaniuk kellett a fiúknak a torna bronzmérkőzésén. Czinger Zoltán mellett Kerpel-­Fronius Balázs sem vállalta kisebb sérülés miatt a játékot szombaton. Az első percektől a ZTE dominált és remek védekezés mellett pontosan fejezték be a támadásokat. Az első negyedben mindössze 5 pontot engedtek a kék –fehérek az ellenfelüknek. Az oroszlánok zónavédekezésre váltottak, de tartósan ez sem tudta megállítani a ZTE KK-t és a nagyszünetre magabiztos 23­-47­-es vezetéssel mehettek. A harmadik negyedben tartotta előnyét a zalai együttes, majd a negyedikben egy tripla zuhataggal még magabiztosabbá tette győzelmét a Bencze csapat, ahol már a fiatalok is szóhoz jutottak. A Zalakerámia ZTE KK így a négycsapatos tornán a harmadik helyet szerezte meg.

Ezen a találkozón egy másik ZTE-t láthattunk és ellenfelünk is sokkal jobban játszott az elődöntőben a Sopron ellen. Bencze Tamás is elégedett volt a látottakkal: - Abszolút elégedett vagyok, mivel szinte mindenben fejlődni tudtunk a pénteki játékunkhoz képest. Jól védekeztünk és ezzel ritmust adtunk a támadásinknak, koncentráltan és gyorsan játszottunk.

Bencze Tamás összességében elégedett volt a két nap teljesítményével. Hasznosak voltak a csapatépítés szempontjából a mérkőzések, mivel egy erősebb és egy valamivel gyengébb csapattal találkoztak, fogalmazott a vezetőedző. A szakmai stáb továbbra is keresi a harmadik légióst a csapatba. A folytatás jövő héten a hazai rendezésű Forest 47. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupán.

Forrás, Foto, Slide - zaol.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus