A ZTE nyert a MAFC otthonában, övé a pályaelőny!

A ZTE végig vezetve, simán nyert riválisa, a MAFC otthonában, ezzel nem kis meglepetésre a Zalaegerszegé lesz a pályaelőny a playout során

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, középszakasz, alsóház, záró forduló

MAFC - Zalakerámia ZTE KK 61 - 81 (12-20, 22-19, 14-21, 13-21)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, V.: Tőzsér D., Gál J., Fodor A. (Bodrogváry I.)

MAFC: Brown 2, Misek 10/3, Fodor K. -, Hunter 24/12, Glenn 11.
Csere: Lakosa Zs. 8, Tursics 6/3, Lakits -, Faragó -, Timkó -. Vezetőedző: Stefan Timbus.

Zalaegerszeg: Dzambics 17/9, Fekete 18, Mohácsi 14/12, Csohadarevics 14, Tamir 9.
Csere: Darling 9, Czinger -, Velkey -. Vezetőedző: Milos Sporar.


Elég feszesen kezdtek a felek, aztán a vendégek Tamir kosara révén "oldódtak", egy szép háromszög támadást követően pedig Hunter zsákolásával a MAFC is megkezdte a pontgyártást. Először a zalaiak tudtak meglépni, Darling 2+1-es akcióját követően 9-16-nál már "összesítésben" is a Sporar-tanítványok álltak jobban, akiknek legalább hat ponttal kellett nyerniük ma, hogy a kiesés ellen játszandó két győzelemig tartó párharcban övék legyen a pályaelőny. Az utóbbi időben csereként szerepeltetett, s ez által értékeit tekintve lényegesen kevésbé kihasznált Lakosa tudott némi színt vinni a hazaiak játékába, de most csapatként és egyénileg is élesebb volt a ZTE, mely Darling büntetőivel nyolc ponttal ugrott meg a nyitó játékrész végére.

A második etapban Fekete Stefan (18 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz, 6 szerzett labda) is nagyon élt a sereghajtónál, hátvédtársa, Rade Dzambics (17 pont, 4 gólpassz) is egyik legjobb idei játékát mutatta, eközben a mindössze két ponttal záró Parrish Brown nagyon szenvedett, de Timbus mester a végtelenségig bízott korábban sok nehéz helyzetben is produkáló külföldijében. Aztán 32-37-nél Misek Levente fújt riadót a fővárosiaknál, Tursics szép ziccere pedig azt jelentette, hogy a MAFC került közelebb a pályaelőny megszerzéséhez a félidő zárása előtt (34-39).

A fordulás után Glenn és Brown ketteseivel egy egységnyire jött fel a Timbus-alakulat, ám onnantól kezdett csak igazán nyílni az olló, 39-49-nél volt először kétszámjegyű a differencia Csohadarevics kosaránál, aztán jött egy három "irányítós" felállás a MAFC-nál, amit egy két atletikus, de alacsony belső emberes "hadrend" követett, ebből 43-60-ra megugrott a Zalaegerszeg, s ha nincs Hunter triplája, illetve Misek két jó büntetője a harmadik etap végén, akkor gyakorlatilag el is dőlt volna a mérkőzés már a záró 10 perc előtt.

A hajrá már gálaelőadássá lényegült át vendég oldalon, Mohácsi is a legfontosabb mérkőzésen hozta a legjobb formáját, s négy triplájával megadta kegyelemdöfést, a ZTE pedig megcsinálta, amiért jött, lényegesen jobban motiválta és összeszedettebbé tette Milos Sporar csapatát a MAFC-tól otthon elszenvedett vereség, mint amennyire felszabadította volna a budapestieket az ottani siker. A play-out tehát Zalaegerszegen kezdődik és amennyiben két találkozó után 1-1 lenne a párharc, a mindent eldöntő összecsapás is vidéken lesz.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus