A ZTE nyerte a Göcsej Kupát

A Zalakerámia ZTE KK nyerte a Forest 47. Göcsej Kupát, miután 97-84-re verte a mai napon a Vasast, így három meccsből három győzelemmel zárt Bencze Tamás csapata.

Forest 47. Göcsej Kupa, felkészülési torna
Vasas Budapest - Zalakerámia ZTE KK 84-97 (16-28, 22-22, 19-19, 27-28)

Vasas Budapest: Taylor 23/6, Horváth 6, Katona 3, Garamvölgyi 4, Pacher 25/3.
Csere: Moravcsik -, Faragó 13/6, Boros 2, Andrássy 2, Peringer 6, Kozma -, Steier -.

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 17/9, Velkey 4, Benke 20/9, Szabó 7, Drungilas 22.
Csere: Norfleet 10/6, Gaál 3/3, Mohácsi 12/6, Czinger -, Kis 2.

Gyakorlatilag az első negyedben eldőlt a találkozó, mivel a Kerpel-Frónius Balázst nélkülöző ZTE ezt a negyedet nyert 12 ponttal, ezt követően ebből a különbségből éltek, majd nyerték meg a mérkőzést és így a tornát is - a Vasasnál Sam Thompson és Kiss Barnabás hiányzotak. A zalaiak ebben a 10 percben sokkal agilisebbek voltak, a pattanócsatát nagyon megnyerték (7-16, főleg a Vasas palánkja alatti 4-10-es arány volt feltűnő Bencze Tamás együttese javára), a pasarétieknek volt 4 eladott labdája is, így jóval több lehetősége volt támadást vezetni a ZTE-nek, és a gyűrű közeléből sokkal eredményesebbek voltak (3/7 vs. 9/15). A másik három negyedben a ZTE inkább kintről volt eredményes, de többször is próbálkoztak jóval (3/9 vs. 9/24), a Vasas pedig jóval többször állhatott a büntetővonalra, amit ki is használtak Sárosi Bulcsúék (17/20 vs. 4/7), de a lényeg így nem változott, a zalaiak nyertek végül 13 ponttal.

A ZTE ezzel mindhárom meccsét megnyerte, így övé lett a kupa a két győzelemmel záró Vasas előtt.

A zaol.hu beszámolója:

Mindkét oldalon volt hiányzó, a fővárosiaknál Thompson, míg a zalaiaknál Kerpel-­Fronius. Gyorsan és pontosan játszott a ZTE és az első negyedfelénél már tíz ponttal vezettek Mohácsiék. Ekkor lépett pályára először kék-­fehér mezben a pénteken érkezett új légiós Julian Norfleet, aki hatalmas tapsot kapott a közönségtől. A hazaiak fokozatosan húztak el és a félidőre 12 pontos előnyt szereztek.

A nagyszünet után csak néhány percig tartott a Vasas agresszív játéka, de a különbség a csapatok között nem csökkent. A záró negyedben triplazuhataggal növelte 20 pont fölé a különbséget a ZTE és magabiztosan nyerte meg a találkozót. Norfleet bemutatkozása jól sikerült, hiszen tíz pontja mellet, 8 gólpasszt is kiosztott a társaknak.

A torna másik mérkőzésén az Astrum Levice 80­-78­-ra legyőzte a MAFC­ot.

A Forest 47. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa végeredménye: 1. Zalakerámia ZTE KK, 2. Vasas Akadémia, 3. Astrum Levice, 4. MAFC

A torna legjobb játékosának, aki a Recska László díjat kapta, AJ Pacher­t (Vasas) választották. A legjobb centernek járó Polster Péter díjat a MAFC játékosa, Matija Poscic érdemelte ki. A legjobb irányító díját Emmanuel Ubilla, míg a legjobb hazai játékos díját Benke Szilárd érdemelte ki.

Forrás, Foto, Slide - zaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus