A ZTE otthon tartotta a Göcsej Kupát

Már az első negyedben magához ragadta a kezdeményezést az Egis Körmend együttese, mely 35 percen át előnyben játszhatott. Ám a hazaiak hatalmas hajrába kezdtek a negyedik negyedben és Healy, valamint Kusnyer vezetésével felzárkóztak, s fordítani is tudtak, győzelmükkel pedig otthon tartották a Göcsej Kupát.

45. Gumiflex Göcsej Kupa, Döntő

Zalakerámia-ZTE KK - Egis Körmend 82-76 (13-30, 17-17, 15-18, 37-11)

Zalaegerszeg, 600 néző    Vezette: Kapitány, Pálla, Cziffra

Zalaegerszeg: Graham 12, Mohácsi 2, Kusnyer 24/18, Healy 23/3, Tamir 8.
Csere: Kertész 2, Gáspár 3/3, Darling 5, Velkey 3/3, Czinger -. Vezetőedző: Raúl Jimenez

Körmend: Govens 8/6, Lemon Jr. 20/6, Ferencz 3/3, Tóth N. 7/3, Bell-Holter 6
Csere: Török 11/3, Latinovics 13/9, Popadics 5/3, Sonyák 3/3. Vezetőedző: Aaron Mitchell

Gyorsan előnybe került a találkozó elején a Körmend, ugyanis Lemon Jr. hat pontot írt alig két perc alatt az eredményjelzőre. Kusnyer szerezte az első hazai pontokat, de triplájára Ferencz az ellentámadásból válaszolt. (3-9) Több elhibázott körmendi akció után Tóth Norbert triplája törte meg a vendég pontcsendet, melyre nagy szükségük volt a piros-feketéknek, ugyanis zárkózott a ZTE. (7-14) Graham első pontjait szerezte egy szép floaterből, jött viszont a válasz vendég részről. Latinovics faltal együtt dobott be egy közelit, a büntető kimaradt, de a támadólepattanót Lemon Jr. pontokra váltotta. (11-20) A negyed végéhez közeledve Latinovics triplájával átlépte a két csapat közti különbség a tíz pontot, időt kért Jimenez mester. (13-25) Nem tudtak zárkózni a hazaiak, Popadics negyedet záró hárompontosa pedig 17 pontosra alakította a két gárda közötti differenciát. (13-30)

Mindkét csapat sok hibával kezdte a második tíz percet, Aaron Mitchell türelme fogyott el előbb, s két perc után időt kért. Lemon Jr. labdaszerzés után zsákolásával megszületett a negyed első körmendi pontja, erre hazai részről négy percet kellett várni. (15-35) Graham és Darling feljebb zárkóztatta a ZTE-t, de a támadásban kevésbé hatékonyabb negyedet produkáló vasiak közül épp jókor emelt be Sonyák, majd Török is egy-egy hárompontost. (27-47) Healy utolsó percben dobott triplájára már nem érkezett válasz, döntetlennel zárult a játékrész. (30-47)

A harmadik negyed elején Lemon Jr. és Tóth is megkapta harmadik személyi hibáját, ám mindketten pályán maradtak. Előbbi triplájára Graham válaszolt egy támadópattanó utáni duplával. Kusnyer a világ végéről süllyesztette el harmadik hárompontosát, mellyel húsz ponton belülre hozta a ZTE-t. A színvonal a második negyedet idézte, ám a vendégeket ez sem zavarta, könnyen tartották a húsz pont körüli előnyüket.

Hatalmas változás következett be azonban a negyedik negyedben. Mintha pályán sem lett volna a Körmend, úgy rohant át az addig magabiztosan vezető csapaton a Healy és Kusnyer által vezetett ZTE, mely 17-0-s rohamot produkált, melyet nem szakított meg vendég időkérés sem. A záró etap felénél utolérte ellenfelét a hazai csapat és Tamir kosarával egyenlített a ZTE, majd megszerezték a játékszert és a vezetésért támadhattak bő négy perccel a lefújás előtt, Graham pedig előnyhöz is juttatta övéit. A végjátékban már tartotta előnyét a hazai publikum által ünnepelt és az extázisban játszó Kusnyer és Healy révén ponterősen teljesítő ZTE, mely hatalmas feltámadást produkálva nyerte meg a szezon első örökrangadóját.

Slide és Fotó - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus