A ZTE sem tudta megállítani a PVSK-t

Már az első negyedben kiütötte ellenfelét a remek formában kosárlabdázó Csirke-legénység, a kezdeti sokkból pedig nem tudott teljesen felállni a vendég együttes. A hazaiaknál több remek egyéni teljesítmény is akadt, Csabay pedig triplaesőt zúdított a Zalakerámiára, ahol a Safford-Plumb duó kevésnek bizonyult.

Magyar férfi bajnokság, NB1, A-csoport, Alsóházi Középszakasz, 11. forduló

Pécsi VSK-PANNONPOWER – Zalakerámia ZTE KK 83-71 (33-9, 14-22, 21-20, 15-19)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, Vezette: Papp P., Balogh Gy., Jurák K. (Valovics dr.)

Pécs: Nelson 15/3, Bíró 10/6, Csabay 19/15, Budimir 18/6, Sarlija 11 Vezetőedző: Csirke Ferenc

Cserék: Halász 4, Nagy 6/6, Bodor -

Zalakerámia: Boston 4, Gáspár 3, Plumb 21/9, Safford 21/9, Lekli  9  Vezetőedző: Raul Jimenez

Cserék: Velkey 6, Kovács -, Kámán 5/3, Koma 2

Rögtön az első percekben megmutatták a hazaiak, hogy nem szándékoznak pontot veszíteni ezen a találkozón. Ugyan Lekli büntetője révén ZTE-ponttal kezdődött a meccs, erre egy 9-0-s futással válaszolt a Pécs, majd Safford kettesére újra 9 megválaszolatlan hazai pont következett. Csak kapkodták a fejüket a zalaiak, az ő dobásaik abszolút nem ültek, a PVSK viszont képtelen volt hibázni, 70% felett céloztak mezőnyből. Csabay triplájával már 20-5 állt az eredményjelzőn és ezek után sem tudott magához térni a vendégcsapat, Bíró is bepörkölt egy hármast, majd a negyed végén Csabay ismét betalált kintről, így 33-9-es mélyütést kaptak Jimenez tanítványai már az első tíz percben.

A második negyed elején Safford bekezdett, gyors egymásutánban két triplát is értékesített, de Bíró hasonlóval felelt, így nem sikerült a vendégeknek azonnal csökkenteni a hátrányukat. 44-16-nál úgy tűnt, hogy mégis az első negyedbeli forgatókönyv folytatódik – ekkor azonban elindult Plumb. három perc alatt egymaga tíz pontot szerzett, miközben befagytak a hazai ágyúk, csupán egy Sarlija-kosár és egy Nelson-büntető szólt közbe. Csirke Ferenc időkérése sem segített, a reménytelen helyzetből kijött a ZTE, de még mindig tetemes volt a hátrányuk, félidőben 47-31-re vezetett a Pécs. Plumb és Safford jelentette a vendégek reményét, míg a baranyaiaknál a teljes kezdőötös jól teljesített – de intő jel volt számukra a félidőt lezáró négy perc.

A harmadik negyed is Safford kosarával kezdődött, de Nelson egy kettessel, Csabay pedig egy hármassal tudott válaszolni. Ugyan Plumb ismét gyorsan beszórt öt pontot, sőt Safford harmadik triplája után 59-47-re zárkóztak a vendégek, Nagy Krisztián szintén betalált kintről, innentől pedig két percig egyik csapat sem talált a gyűrűbe. Az utolsó percben aztán Csabay beverte ötödik hármasát is, ezzel ismét húsz közelébe kúszott a különbség. Hogy ez a negyed tényleg csak a triplákról szóljon, zárásképpen Safford is beköszönt még eggyel, ezzel még egy halvány esélyt biztosított csapat számára a felzárkózásra.

Ez a remény nem sokáig élt, a Pécs nem tette meg azt a szívességet, hogy leadja az előnyét, amikor kicsit közelebb került a ZTE, rögtön jött egy tripla először Nelsontól, majd a következő ilyen alkalommal Budimirtől, végül 78-67-nél Nagy Krisztiántól. Itt adták fel a vendégek, hiába jött még egy Plumb-hármas, az utolsó percekben már nem kerültek közelebb, nem is volt reális esélyük a győzelemre. Ugyan Plumb és Safford együtt nyolc triplát értékesítettek, rajtuk kívül még a tíz pontot sem érte el senki a vendégek közül, miközben a PVSK-nál az ihletett napot kifogó Csabay mellett Budimir, Nelson és Sarlija is remekelt. A Pécs ezzel a győzelemmel visszavette az alsóházi első helyet a Körmendtől.

foto és slide: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus