Ahmetbasic 4 pontos akcióval tett csodát, nyert a JKSE!

A Jászberény jó kezdés után a harmadik negyedben hagyta elmenni a Perl Zoltán vezette Falcót, de hiába volt már kétszámjegyű előnye a szombathelyi alakulatnak, a hajrában jobban bírta idegekkel a JKSE és Mirza Ahmetbasic büntető+támadólepattanó+tripla kombinációjával három egységnyi hátrány után nyert eggyel a vendéglátó!

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Alsóházi Középszakasz, 2. forduló

Fortress Jászberényi KSE – Falco KC Szombathely 87 – 86 (25-16, 17-20, 14-30, 31-20)
Jászberény, V.: Györffy P. A., Hegedüs T., Jurák K., (Balogh)

Jászberény: Savic 9/3, Mladenovics 6, Ahmetbasic 18/3, Horti 13/3, Sundov 19.
Csere: Markovics 4, Dukics 9/3, Szögi -, Varga I. -, Soós 9. Vezetőedző: Szrdjan Antics

Falco: Vlahovics 18, Perl 15/3, Timberlake 13/3, Mitchell 15/3, Szabó M. 12.
Csere: Bognár 7, Váradi 6/6. Vezetőedző: Andjelko Mandics

Kipontozódott: Vlahovics (39. perc)

A JKSE korábbi sérültjei közül csak Lázárt nem sikerült összedrótozni erre a csatára, viszont hiába kezdett jól a már kétszámjegyű előnnyel is rendelkező Jászberény, a középső két negyedben sokkal magasabb fordulatszámon pörgött a Falco, melynek fiatal ásza, Perl Zoltán gyorsan elérte a 10 pontot, viszont később Vlahovics vette át tőle a stafétabotot.

42-30 után felezte a távolságot a szombathelyi együttes, s úgy tűnt, hogy a második negyed végén elkapott momentumát meg tudja lovagolni a Mandics-legénység, mely állva hagyta a hazaiakat és már 10-zel is ment, mikor Soós Gábort bedobta Antics mester a másik oldalon, a korábbi válogatott bedobó pedig pontokkal és hasznos játékkal élesztett fel csapatát.

Sokáig úgy festett, hogy ez sem lesz elég a JKSE-nek, de az eszeveszett büntetőzésből végül nem jött ki jól a vendég gárda. A Vlahovics kipontozódását jelentő fault után három egységnyi hátrányban Ahmetbasic értékesítette első büntetőjét, majd a másodikat kihagyta, ami után a lepattanót nem sikerült megkaparintania egyik félnek sem, viszont a játékteret elhagyó labda végül ellentétes játékvezetői ítéletek után a hazaiaké lett, ez pedig azt jelentette, hogy egy dobása még lehetett a Jászberénynek. Ezt a fonalat nagyon elkapó Ahmetbasic a triplavonalon túlról a dudaszó pillanatában be is vágta, ezzel nyertek a hazaiak!

A találkozó krónikájához tartozik, hogy játékvezetői műhibára hivatkozva a Falco megóvta a mérkőzést.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus