Az Alba 61 ponttal győzte le a Veszprémet

Az Alba Fehérvár együttese nagyon simán, 108-47-re győzte le ma este a B-csoportos Veszprém gárdáját.

Az albakosar.hu beszámolója:

Felkészülési mérkőzés, Székesfehérvár
Alba Fehérvár-Pannon Egyetem Veszprém 108-47 (20-20,31-8,21-11,36-8)

Az Alba pontszerzői: Edwards (23/12), Lóránt 21, Taylor (16/6), Shepard 14, Markovic (11/3), Farr 6, Keller I. (6/6), Burgess (5/3), Tóth P. 3, Varga M. (3/3). Edző: Dzunic Branislav

Az NB I/B-s, tehát második vonalban érintett HOYA Pannon Egyetem látogatott szerdán Fehérvárra, a bakonyiak ellen vívta második edzőmeccsét együttesünk. Az első, szombati derbi nem sikerült jól, lévén a komáromiak 78-73-as győzelmet arattak az Alba Regia Sportcsarnokban. Persze, ezen eredményeknek jelentősége nincs, a felkészülést szolgálják. A szlovák bajnoki döntős elleni mérkőzés a célját tökéletesen elérte, a révkomáromiak minden labdáért kőkeményen harcoltak, a kilátogató közel ezer drukkernek joggal támadt olyan érzése, hogy nem előkészületi, hanem tétmeccset szemlél.

A veszprémiek lényegesen szerényebb játékerőt képviselnek, ebből következően az első percekben meg is lépett az Alba, Taylor és Burgess pontjaival, ezekre a Pakson szép éveket töltő Körtélyesi válaszolt, majd elrontott hazai dobások után, az 5. percben Helmeczi pontjaival átvette a vezetést a Veszprém, 7-9. A következő percekben is tartották szolid előnyüket (11-12), mégis edzőjük, Mérész Csaba kért időt. A csereként pályára lépő Tóth Péter triplájával vezetett újra a házigazda, igaz, nem sokáig, Hegedűs betörés után zsákolt, ezzel egalizált, 18-18. Markovic zsinórban szerzett közeli és távoli pontjaival átvette a vezetést az Alba, de a Veszprém nem akart leszakadni. Aztán Edwards hirtelenjében dobott öt pontot, Shepard is ugyanennyit, 33-24-nél időt kért a látogatók trénere. Edwards a folytatásban is elemében volt, valamint Lóránt is, Dzunic 47-28-nál időt kért, a félidőben 51-28 állt az eredményjelzőn.

A nagyszünet után tovább nőtt a különbség, Shepard egyre aktívabb volt a középtávolról, Keller Iván is lendületbe jött, valamint Lóránt Péter sem tétlenkedett. A záró negyedre 72-39-es állással fordultak az együttesek, ahogy a hétvégén, ezúttal is az amerikai bedobó, Edwards volt együttesünk legaktívabbja. Az utánpótlásból kiöregedő tehetség, Varga Máté a szintén fiatal Keller Iván helyett kapott szerepet a záró percekben, azonnal hármassal nyitott, majd labdát szerzett. A zárás előtt öt perccel ötven pontra hízott a különbség, majd még többre (97-43), a veszprémiek időt kértek. A hazaiaknál pályára lépett két Somogyfoki Péter és Papp István is, végül 108-47-re nyert csapatunk.  

Forrás, Foto, Slide - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus