Az Alba hozta a kötelezőt a MAFC ellen

Az Alba Fehérvár magabiztos kezdésének köszönhetően végig vezetve verte a fővárosiakat, akik összességében nagyon tisztesen helyt álltak

Magyar férfi A csoport, alapszakasz, 25. forduló
Alba Fehérvár (16-7) - MAFC (5-19) 98-86 (30-19, 28-24, 18-19, 22-24)

Alba Fehérvár: Kovács Ák. 4, Simpson 15/9, Mohammed 22, Lóránt 8, Keller Á. 9/3.
Csere: Hill 4, Horton 15, Keller I. -, Pointer 9, Filipovics 10/6, Brbaklics -.

MAFC: Hot 9/3, Fodor M. 16/6, McCray 22/12, Dukics 5/3, Cvekovics 11/9.
Csere: Peringer 9, Misek 8, Lakosa Zs. 4, Lakits -, Bordács 2, Katona B. -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

A címvédő a tavalyi utolsó helyezettet fogadta - ilyen módon a lehető legegyértelműbb párosításról beszélhettünk a papírformát illetően. A hazaiak nem is akarták a véletlenre bízni ezt a csatát, 21-10-nél már megvolt a kétszámjegyű differencia, amit onnantól szinte végig tolt is maga előtt a két gárda. 

Az első etapot 30 dobott ponttal zárták Mohammedék, de ritmusban felvette a tempót a Garai-legénység is, ám tűzerőben kiütközött a különbség a felek között már ennyi idő után is.

A folytatásban a nègyből triplát beverő McCray és a háromból hármat beszóró Cvetkovics mellett meglepetésre a fiatal center, Peringer Balázs is felvette a kesztyűt a maga 9 pontjával, így a budapestiek meg tudták előzni a kiütést, sőt, a negyedik etap közepére feljöttek a vendégek 10 pontra, és Hotéknak megvolt a lehetőségük arra is, hogy egyszámjegyű vereséggel zárják ezt a túrát, ám végül ez nem jött össze a cserék párharcában.

Keller Ákosék pontosan annyi energiát fektettek ebbe a mérkőzésbe, amennyi elegendő volt a biztos sikerhez, a MAFC pedig nagyon tisztesen helyt állt egy teljesen más lehetőségekkel bíró ellenfél otthonában úgy, hogy a végén a fiataloknak is adhatott lehetőséget Garai Péter. Ugyanakkor ezzel a vereséggel már a legrosszabb mérleg a fővárosiaké a teljes mezőnyben.

Fotó - FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus