Az Alba is bevette Jászberényt

A Jászberény a mérkőzés előtt közelebb volt az utolsó helyhez, mint a felsőházi rájátszást jelentő ötödik pozícióhoz, így nem volt meglepő, hogy Földi Sándor vezetőedzővel szerződést bontott a klub. A hazaiak abban reménykedhettek, hogy az edzőváltás hatására összekapják magukat a játékosok, a vendég Albának viszont nagyon fontos volt ez az összecsapás: egyrészt ki akarták javítani a múlt heti, Falco elleni hazai buktát, másrészt el akarták kerülni, hogy a tőlük alig egy vereségnyi távolságra lévő Kaposvár-Körmend-Sopron trió felzárkózzon rájuk. 

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 18. forduló

Fortress Jászberény - Alba Fehérvár 62 - 69 (12-17, 17-13, 18-23, 15-16)

Jászberény, Bercsényi úti Sportcsarnok.

Vezette: Földházi T., Hegedűs T., Sallai I. (Farkas J.)

Jászberény: Savic -, Vlahovics 18/6, Soós 6, Dramicsanyin 14/6, Dukics 2.
Csere: Markovics 8, Mladenovics 6/6, Lázár 4, Szögi -, Horti 4. Vezetőedző: Halmai Gábor

Alba: Hobbs 11/9, Supola 12, Juhos -, Tóth N. 15/3, Timkó -.
Csere: Tóth P. -, Somogyi 16, Ram. Moore 8/6, Oláh -, Blaskovits 7/3, Szanati -. Vezetőedző: Carlos Frade

A mérkőzés teljes statisztikája ide kattintva elérhető.

A bajnokcsapat számára igencsak kritikus volt ez a találkozó, s ennek szellemében a még be nem vethető Kyle Barone távollétében is magabiztos játékkal indította a derbit az Alba, melynek edzője, Carlos Frade egy váratlan, de fontosnak bizonyuló húzással Timkó Norbertet jelölte a kezdőbe és a jövőben vélhetően csereként használt Somogyi Gergelyt már "szoktatta" az új szerepkörhöz, illetve a második sorral való játékhoz.

Centerben Dukics és Horti sem tudott sokat hozzátenni ezen az estén a Nik Raiviót jegelő JKSE benti játékához, viszont a 16-ot termelő Somogyi és a kintről is eredményes Tóth Norbert révén masszívabb volt a festékben a vendég együttes. A kiváló formáját szépen tartó Supola Zoltán (12 pont, 6 lepattanó) főszereplésével kétszámjegyű előnyre tudott szert tenni a fehérvári gárda a fordulást követően, pedig a szünetben még csak eggyel mentek Carlos Frade fiai.

Az ifjú Blaskovits hét pontja az abszolút váratlan pluszt jelentette a meccset idejekorán lezárni ugyan nem tudó, de a hajrában újra összeszedetten játszó Alba végül fontos győzelmet aratva  ért célba, a JKSE pedig még mélyebbre került és szinte biztos, hogy az alsóházból kell majd kiharcolnia a rájátszásba jutást a következő szakaszban.

A berényiek legújabb légiósa, Vlahovics (18 pont, 2 gólpassz) és a csapatkapitány, Rasztko Dramicsanyin (18 pont, 1 lepattanó) kitettek magukért, de utóbbi pattanózásban kritikán aluli volt, míg a társak a kihagyott Raivó távollétében nem tudtak támadásban tartósan érvényesülni, ez okozta a már említett gyenge benti játék mellett a vendéglátók vesztét a sokkal stabilabb, de szintén magához képest gyengébben játszó Alba ellen.

Fotó: feol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus