Az Alba kihasználta, hogy tartalékos a ZTE

Az Alba vendégként az első három negyedben szinte eldöntötte a meccset a tartalékos ZTE ellen (Plumb ismét sérülés miatt hiányzott, mint már máskor is ebben az idényben). A harmadik felvonásban egyébként szépen felzárkózott a hazai alakulat, ám erre is volt válasza a fehérváriaknak. Összességében véve az ezen a napon jobb és hosszabb kispaddal rendelkező bajnoki címvédő sikere megérdemelt, egyszersmind papírformának mondható, még idegenben is.

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 9. forduló
2013. november 23. Zalaegerszeg

V.: Pálla Z. Bognár T. Minár L. (Benczur)

Zalakerámia ZTE KK (4-5) – Alba Fehérvár (6-3) 68-85 (19-23, 14-18, 17-25, 18-19)

ZTE: Boston 13/3, Gáspár 7/3, Kovács Á. 9, Safford 21, Lekli 9.

Cs: Puszta 2, Kertész 1, Kámán 2, Koma 4. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Alba: Tóth P. 12, Moore 15/9, Hobbs 7/3, Juhos 4, Somogyi 17. Vezetőedző: Carlos Frade.

Cs: Tóth N. 4, Szanati 4, Oláh 2, Blaskovits, Kemp 18/6, Supola 2.

Kipontozódott: Kovács.

STATISZTIKA (Katt rá!)

A mérkőzés elején már magabiztosabb, pontosabb volt az Alba Fehérvár. Moore tavalyi névrokonához hasonlóan vezéregyéniséggé lépett elő, és a centerben ismét hatékonyan teljesítő Somogyi is nagy hasznára volt csapatának.

A negyed végére felzárkózott a korábban már 8 pontos hátrányban is lévő zalai alakulat, leginkább Kovács Ádámnak és az utolsó kosarat szerző Gáspár Dávidnak köszönhetően.

Magas emberek pontjaival indult a második felvonás. Az Alba Somogyi-Juhos tengelye váltott kosarakat a hazaiak agilis erőcsatárával, Safforddal. Amikor Kemp és ismét Moore is becsatlakozott a vendégek pontgyártásába, meg is lett a közte 10 (21-31).

Az Alba folytatta nyomulását ezután is, ám 25-40 után Lekli, majd Safford nagyon komolyan összekapta a ZTE-t, s ennek köszönhetően 33-41-gyel mehettek a nagyszünetre a felek, ami még bizakodásra adott okot a hazaiaknak is.

A koreográfia sokat nem változott ezután sem. Az Alba erős volt magas posztokon, de a hazaiaknál is igyekeztek a centerek, ám a különbség nagyjából megmaradt. A harmadik negyed mindenesetre az Albáé volt, hiszen, bár átmenetileg felzárkózott a zalai alakulat, de utána a vendégek akarata érvényesült, és gyakorlatilag eldőlt a meccs, hiszen a nem kifejezetten pontzuhatagot hozó találkozón a 16 pontos fehérvári fór behozhatatlannak tűnt.

Ami tovább nőtt rögtön a negyedik elején (50-69). A ZTE viszont nem esett kétségbe, innentől kezdve lekerült a nyomás a hazaiakról, és a kiváló Safford vezérletével jó ütemben közeledett vetélytársához a ZTE (60-71).

A végén azonban a két Tóth (Péter és Norbert is) több büntetőt erőszakolt ki, ami bebiztosította az Alba sikerét.

Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus