Az Alba második negyedes rövidzárlata nem fért bele a Körmend ellen

A fehérváriak a második negyedben teljesen lefagytak, a Körmend pedig onnantól kézben tartva a rangadót fontos sikert aratott.

Magyar férfi kosárlabda bajnokság, A-csoport, 26. forduló

Egis Körmend (18-6) - Alba Fehérvár (16-8) 79-67 (16-21, 27-10, 20-19, 16-17)

Körmend: Hollins 23/18, Wright 4, Ferencz 10/6, Tuoyo 10/6, Horti 2.
Csere: Halász 5/3, Fanning 13, Davis 2, Csorvási 10. 

Alba: Hill 17, Simpson 2, Mohammed 21/6, Lóránt 16/3, Keller Á. 6.
Csere: Keller I. -, Kovács -, Horton 4, Pointer 1, Filipovity -. 

A mérkőzés statisztikáját ide kattintva megtekinthetitek.

Alaposan bekezdett a hazai csapat, Tuoyo és Ferencz triplájával, majd Ferencz gyorsindítás végén bemutatott zsákolásával 8-2-re lépett meg a Körmend, és lehetett volna nagyobb a különbség, mert könnyű dobásokat, büntetőt is rontottak. Az Alba nehezen melegedett be, Mohammed gyorsan ki is cirkuszolt magának egy technikait – a kisebb szünet megfogta a Körmendet, nem találták a gyűrűt, a vendégek pedig egy 9-0-s futással jelentkeztek, Keller és Lóránt villogott ekkor. A rotálás sem zavarta meg a vendégeket, a padról jövő Horton elöl-hátul nagyon hasznos volt, így 10-18-nál kénytelen volt időt kérni Gasper Potocnik, mert sem a palánkok alatt, sem távolról nem voltak hatékonyak. A pauza hatott is, stabilizálta játékát a Körmend, Fanning vezérletével közelebb jöttek (16-21). 

A kisszünet nem tett jót az Albának, teljesen kiestek a ritmusból, sorra rontották el a dobásokat és adták el a labdákat, amit a Körmend rendre megbüntetett: Fanning mellett Csorvási és Halász is betalált, Ferencz triplája pedig azt jelentette, hogy 16-0-s futást mutattak be (28-21). Érkezett is Dzunics Braniszlav időkérése, ám ez sem lehelt életet az Alba támadójátékába – Tuoyo dupla támadópattanóját leszámítva a védekezésük legalább rendben volt. Hill 2+1-es játéka törte meg a nagyon hosszú ideig tartó vendég kosárcsendet, majd a körmendiek elkapkodott támadásaiból indulhatott az Alba, és a rendezetlen védelem ellen Lóránt kétszer is büntetett (32-28). Most Gasper Potocnik kért időt, Hollins gyorsan betalált kintről és a vonalról, majd Tuoyo is beszórt egy triplát, majd Csorvási és Davis könnyű kosaraival komoly előnyt építettek ki a nagyszünetre (43-31).

Gyors kosárváltásokkal indult a második félidő, Hill és Mohammed révén igyekezett közelebb lopózni az Alba, de a túloldalról rendre érkezett válasz Hollinstól és Wrighttól. A negyed közepén azonban kisebb hullámvölgybe kerültek a körmendi tüzérek, ezt kihasználva pedig Hill révén 49-43-ra zárkózott a vendéggárda. Mielőtt belelendült volna a Fehérvár, Hollins két triplával hűtötte le a kedélyeket, majd Tuoyo zsákolása után már 14-gyel ment a Körmend (57-43). Mohammed révén tudott újítani az Alba támadásban, de Ferencz is hármast hintett, így a záró játékrész előtt tízen kívül tartotta ellenfelét a vasi alakulat (63-50). 

A negyedik negyedben Hollins és Halász kosaraival villámgyorsan 20 pont közelébe nőtt a differencia, de az Alba nem adta fel, Horton és Hill révén igyekeztek közelebb jönni (71-56). Lóránt és Mohammed is beszállt a táncba, 74-64-ig kapaszkodtak a vendégek, ám az idő vészesen fogyott, és Wright itt meg is állította a felzárkózást. A végjátékban már rutinosan megoldotta a mérkőzés lezárását a Körmend, amely Hollins örömjátékával (hat tripla) és kiegyensúlyozott csapatteljesítményével legyőzte közvetlen riválisát, egyúttal megerősítve dobogós helyét - a Falco vereségével Ferenczék felléptek a tabella második helyére. 

fotó: fiba.basketball/Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus