Az Alba újabb nagy lépést tett a ZTE legyőzésével

A hétközi izraeli meccse után kicsit tompább fehérvári gárda hullámzó meccsen gyűrte le a felsőházért még versenyben lévő Zalaegerszeget.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 24. forduló 
Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE KK 89-84 (13-19, 24-22, 27-16, 25-27)

Alba: Cabezas 12/9, Zeno 7/3, Freeman 18/6, Lóránt 11/3, Heath 7.
Csere: Peterson 13, Filipovity 19/3, Tóth P. 2.

ZTE: Ware 20/18, Thompson 12/3, Green 13/9, Szabó 8/6, Agafonov 21/6.
Csere: Doktor -, Gulyás 8/6, Durázi -, Bagó -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Hapoel Holon vendégeként súlyos vereséget szenvedő és ezzel a nemzetközi kupában a negyeddöntőben a kiesés szélére sodródó Alba nem egyszerű feladat előtt állt, hiszen a felsőházba jutásra még reális esélyekkel pályázó ZTE volt az ellenfele, mely Papp Péter kiesése óta egyelőre nem találja korábbi formáját. A zalaegerszegiek légiós sora igen erősen kezdett, Thompson életerős zsákolása után már 0-12-t mutatott az eredményjelző - nem is tetszett ez a hazai publikumnak. Az időkérés viszont meg tudta törni a vendégek lendületét és 10-16-nál Zeno találata után érezhető volt, hogy felvette a megfelelő tempót a Fehérvár is.

Noha a második etapot hat pontos hátrányban kezdte az Alba, 25-25-nél utolérte a vendégeket Jesus Ramirez együttese, az utóbbi időben egyre jobb formát mutató világ- és Európa-bajnok irányító, Carlos Cabezas triplájával egalizált a vendéglátó, viszont félidőre így is a tarthatatlan Agafonov (21 pont, 7 lepattanó) és társai mehettek négy egységnyi fórral pihenni.

A fordulást követően is átvészelte a ZTE, hogy Gulyáson kívül a fiatalokban, illetve a cseresorban egyszerűen nem volt pont ezen az estén, a 6/8-as triplamutatójával extrát hozó Ware ebben a 10 percben nem tudott érdemben hozzászólni a tánchoz, viszont a meccs x-faktora, az egyre több kiemelkedő teljesítményt szállító Filipovity Márkó (19 pont, 8/8 büntető, 9 lepattanó, 33 VAL) parádézott és vitte hátán a 61-54-nél Tóth Péter két jó büntetőjével már meglépi igyekvő Albát.

A záró etapnak ezzel együtt is csak ugyanekkora, hét pontos fórral vághatott neki a Fehérvár, de egyszerűen nem volt annyi energia és koncentráció a hazai alakulatban, hogy erre építve döntésre vigye a meccset a hajrá előtt, olyannyira nem, hogy Gulyás Milán két triplával a vezetést is átvette a Zalaegerszegnek (75-78), amikor már két perc sem volt hátra a csatából. Lóránt Péter jó vezérhez méltóan kosarat szerzett, aztán Cabezas és Freeman pillanatai következtek. A rutinos játékmester büntetők kiharcolásával és értékesítésével vette vissza a vezetést övéinek, Freeman pedig tarthatatlan volt egy az egyben, őt is kétszer faultolták és Lóránthoz hasonlóan neki sem remegett meg a keze a vonalról, Gulyás újabb távoli kísérlete pedig célt tévesztett, így győzött és egyre közelebb a mezőny első feléhez a bajnokságban eddig végig az alsóházi szereplést elkerülni igyekvő Alba.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus