Az Alba végig vezetve nyert Kecskeméten

Az Alba Fehérvár idegenben aratott fontos sikert a hazai környezetben így négyből harmadik mérkőzését is elvesztő Kecskemét csarnokában

Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 7. forduló
KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár 75 - 89 (19-23, 17-18, 21-25, 18-23)

Kecskemét: Pongó Má. 2, Thompson 21/12, Djeraszimovics 12, Dramicsanyin 3/3, Karahodzsics 14.
Csere: Pongó Ma. 6, Wittmann 9/3, Molnár M. 8. Vezetőedző: Forray Gábor.

Alba Fehérvár: Hill 14/3, Simpson 32/15, Harris 9, Lóránt 9, Keller Á. 12/3.
Csere: Fenner 3, Kovács 8, Horton -, Keller I. 2, Filipovity -. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A kecskemétiek eddig igazi "sportfogadás-gyilkosai" ennek a bajnokságnak, hiszen két, kiütéses idegenbeli győzelmük mellett otthon teljesen más arcukat mutatják, s minden eddigi ellenfelükkel megszenvedtek, ráadásul már két szoros végjátékot is elvesztettek.

Most a nagyon mélyről visszajövő, s a hétközbeni Fiba EuropeCup-meccsét jó játékkal megnyerő Alba igen nagy teherrel a vállain érkezett a KTE otthonába, de esélyeshez méltóan kezdte a derbit a sokkal tompább, s paksi győzelmekor mutatott dobóformájából szinte átmenteni semmit sem tudó hazaikkal szemben. 8-21-nél kezdett eszmélni Forray Gábor legénysége, ám hiába állította el a vérzést, ütőtávon belülre már gyakorlatilag nem tudott visszajönni a nagyon rossz napot kifogó Dramicsanyin (3 pont, 6 lepattanó) fémjelezte Kecskemét.

A másik oldalon hiába volt támadásban használhatatlan két külföldi kosaras, Fenner és Horton, ezúttal a légióskontingens renoméját Trevis Simpson szinte egymaga tudta "megmenteni", miután 46 VAL-os teljesítményét mindössze két elhibázott dobással hozta össze - 32 pont és 10 lepattanó, valamint 6 kiharcolt fault társaságában. Mellette gyakorlatilag csak Keller Ákos (12 pont, 9 lepattanó) hozott átlagosnál jobb produkciót, de így is sokkal több tűzerő volt ma a fehérváriakban, mint a most kintről gyengén dobó (6/22) Kecskemétben.

Így mondhatni rajt-cél győzelmet aratott a bajnoki címvédő, mely a gólpasszokat leszámítva mindenben ellenfele fölé nőtt ezen az estén.

Fotó: Fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus