Az Alba végig vezetve nyert Szegeden

A TLI-Alba Fehérvár az első negyedben előnybe került és már nem is adta át a vezetést, Djapa és Melvin vezetésével legyőzték a Szedeákot.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 9. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – TLI-Alba Fehérvár 78-90 (20-26, 23-23, 20-18, 15-23)
Szeged, v.: Györffy P. A., Frányó P., Jurák K., (Balogh)

Szeged: Jereminov 12/6, Molnár A. 14/6, Kiss Zs. 3, Csirics 14/6, Balaban 14
cserék: Kuntics 19/6, Csorvási L. 2, Vágvölgyi -, Molnár B. -

Alba: Simon 7/3, Tóth P. 11, Kromah 12/3, Melvin 25/6, Csorvási M. 12
cserék: Djapa 16/6, Juhos -, Supola 5/3, Kovács Á. 2

Teljes statisztikát itt találtok!

Csorvási Milán talált be egymás után háromszor is, ám a Szegediek sem tétlenkedtek, Balaban és Jereminov pontjai nem engedték túl messzire rohanni a Fehérvárt. Dobópárbajjal, valóságos "adok-kapokkal" teltek a percek a negyed derekáig, míg aztán a hajrára, úgy tűnt, elérte az üzemi hőfokot az Alba. A kilencedik perc elején egy Csirics duplát követőn még lőtávolban tanyáztak a vendéglátók, aztán Dalibor Djapa hintett be egy triplát, majd Tóth Péter tépte le kishíján a Szeged gyűrűjét. Így ment ez tovább, ám a negyed végi slusszpoénnak a Tisza partiak örülhettek; Csirics ziccere után mindössze hat egységnyi hátrányból várták a folytatást. (20-26)

A kosarakban gazdag nyitány után a második etap első perceiben sikeresen bedeszkázták a gyűrűket a felek. Közel három perc kosárszünet után aztán Davorin Kuntics törte meg a jeget a büntetővonalról, amivel tovább lopta a különbséget a Szedeák. Supola válaszolt egy remek tempóval, majd a szegedi oldalról Csorvási Levente kapcsolódott be a testvérpárbajba két hibátlan büntetővel. Folytatódott a kiélezett küzdelem, melynek során a differencia hosszú percekig konzerválódni látszott. Lasan Kromah értékesített egy 2+1 et érő akciót és növelte megnyugtató nyolc pontra a Fehérvári előnyt (29-37). A hajrában aztán ismét jókor érkeztek a hazai pontok, Molnár és Kuntics is bevágott egy-egy trojkát minek után újra partiba került a Szeged. A szünetre Simon Balázs duplája után 43-49-es Alba vezetésnél vonultak a csapatok. (43-49)

Az előzőhöz hasonlóan a harmadik etap első akcióit sem koronázta túl sok siker, aztán Kromah révén végül a vendégek találtak be először és növelték ismét nyolcra a különbséget. Tovább nemhogy nem sikerült, de a távolról egyre pontosabban célzó Lazics-legénység a Molnár-Kiss-Csirics triónak köszönhetően lassanként ismét az egyenlítés közelébe került. Székely Norbert érezte, hogy ideje belenyúlnia a meccsbe, ám az időkérés után is maradt az abszolút patthelyzet. Djapa gyüjtötte be a 16. egységet a neve mellé egy ziccer eredményeképp, ám Kuntics keze sem remegett meg büntetőzés közben. A döntés az utolsó tíz percre maradt. (63-67)

Előbb egy Melvin, majd rögtön utána egy Supola-tripla dobogtatta meg a fehérvár drukkerek szívét az utolsó felvonás első perceiben. Azonnal időt kért Lazics mester, mindhiába, hiszen a következő percekben megállíthatatlannak tűnt a Fejér megyei alakulat. Melvin termelt újabb öt egységet, majd Kromah hintett egy újabb távolit (68-81). Próbált ugyan zárkózni, tapadni a Szedeák, a vendégek immár rendkívül tudatos játékkal, megnyugtató előnnyel várták az utolsó perceket. A lényeges kérdések addigra el is dőltek; Székely Norbert győzelemmel mutatkozott be az Alba Fehérvár kispadján.

Foto, Slide - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus