Az ASE a másik döntős a Morgen Ferdinánd Emléktornán

A 19 pontos, 22 pattanós dupla-duplát elérő Ryan Watkins vezetésével 69-63-ra győzött az Atomerőmű SE együttese a Jászberény ellen, így a paksiak lesznek az Alba Fehérvár ellenfelei a Morgen Ferdinánd Emléktorna döntőjében.

Morgen Ferdinánd Emléktorna, 2. elődöntő
Atomerőmű SE - JP Auto-Jászberényi KSE 69-63 (24-18, 7-16, 24-14, 14-15)

ASE: Kovács 2, Samenas 16/12, Forte 10, Tiby 4, Watkins 19.
Cs.: Hill 1, Will 8/6, Medve 7/3, Bagó -, Illés 2. 

JKSE: Arrington 13/6, Willliams 6, Bazsó 1, Stamenkovic 17/3, Barker 16.
Cs.: Cseh -, Brbaklic 10, Ondima -, Czirbus -. 

A teljes statisztikát ezen a linken megtaláljátok!

A kosarlabda.ase.hu beszámolója:

Az Alba győzelmével záruló első mérkőzést (86-76 a Pécs ellen) követően megemlékezéssel folytatódott a Morgen Ferdinánd Emléktorna. A felsorakozó csapatok kapitányai, valamint a szurkolók képviselője előbb egyenként elhelyezték koszorújukat a csarnokban kialakított emlékhelyen, majd egy perces néma csönddel, illetve vastapssal emlékeztek meg a jelenlévők a fájdalmasan fiatalon elhunyt Ferdiről. Az eseményt követően az est második mérkőzése is elrajtolt, mégpedig szerencsére paksi dominanciával: a Vasas elleni találkozóhoz hasonlóan ezúttal is Samenas húzta a csapatot. Be is szórt 11 pontot a negyed első felében, majd mint aki jól végezte dolgát (hiszen ez is történt) ment is pihenni. Szép lassan elkezdtek a pályára szállingózni a cseréink, köztük a tegnap érkezett P.J. Hill, aki azonnal gólpasszokkal igyekezett bizonyítani, hogy rá van szükségünk. A negyedet végül a jó hajrának köszönhetően mi nyertük, mégpedig 24-18 arányban.

A második negyed kezdete már nem sikerült olyan fényesen, és akkor még nem is éltünk túl erős kifejezéssel: az első öt percben belenéztünk egy 10-3-es jászberényi rohamba, melynek következtében át is vette a vezetést a vendégcsapat. Egyszerűen semmi nem akart összejönni a pályán, bármihez is nyúltak a srácok, abból jó nem sült ki. A negyed második részében kezdtünk magunkra találni, és bár a jótól ez is nagyon messze volt, legalább az ellenfelet nem hagytuk meglépni és folyamatosan egál körül tartottuk az eredményt. A végére így is a Jászberény került három pontos előnybe, így volt mit mondania Petrauskas mesternek a szünetben.

A nagyszünet után elég komolyan nekiugrottunk a Jászberénynek, utol is értük őket hamar, ám a vezetést átvenni nem sikerült, Látszott, hogy nagyon akarnak a fiúk, időnként futballpályát idéző csontzene szólt a pályán, melyben Ryan Watkins nagyon élt. Centerünk minden egyes lepattanóért megharcolt, sorra szedte a támadókat, melyekből eredményes is tudott lenni. A negyed derekára aztán összejött, ami addig nem: Forte visszapöcizett labdájával ismét nálunk volt az előny! Be is pörögtünk rendesen, védekezésben és támadásban is emeltünk még egyet a fordulatszámon és két perc leforgása alatt nyolc pontot vertünk rájuk. P.J. Hill remekül pörgött, átlagosan két percenként osztott ki egy gólpasszt, ami azért már a valami kategóriába tartozik. Időt kért a JKSE, mely után rendezték egy kicsit a soraikat, de a negyed végén így is paksi vezetést mutatott a tábla.

A záró felvonást elég idegesen kezdték a felek, több rossz passz és kihagyott dobás is becsúszott, aztán Medve egy emberes hármassal pályára állította a dolgokat. Legalábbis egy darabig úgy tűnt, aztán becsúszott némi homok a fogaskerekek közé, de szerencsére a gépezet csikorogva is ment tovább. Ryan nem hagyta abba a lepattanók gyűjtögetését, amivel szinte őrületbe kergette a berényi centereket. Öt perc után meg is kapta jól megérdemelt pihenőjét, a közönség pedig tombolva ünnepelte, ami nem is csoda, tekintve hogy ekkor már 20 lepattanónál járt. Sajnos ez a lendületünket is megtört kissé, a Jászberény pedig van annyira jó csapat, hogy kihasználja az adakozó lehetőséget. Fel is jöttek négy pontra, ekkor cserélte vissza a kezdőket edzőnk. Ezt követően már nem volt visszaút, a kezdők megőrizték az előnyt, így a végül 19 pontig és 22 lepattanóig jutó Watkins vezérletével ha vártnál nehezebben is, de bejutottunk a torna döntőjébe, ahol holnap este héttől az Alba lesz az ellenfelünk.

Forrás - kosarlabda.ase.hu
Foto, Slide - Molnár Gyula, kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus