Az ASE ismét lemosta a Falcót

Dugaték már az első negyedben eldöntötték a mérkőzést és tükörsimán jutottak a négy közé a Magyar Kupában

 
 

Zsíros Tibor Magyar Kupa, harmadik negyeddöntő

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Atomerőmű SE 62-84  (12-31, 19-26, 16-9, 16-18)

Falco: Martinics 11/3, Covington 10/3, Perl -, Krsztanovics 15, Hall 7/3
cserék: Váradi 5/3, Bognár 4, Dukics 8/6, Bus -, Simon 2, Bazsó -, Popgyákunik -  vezetőedző: Kálmán László

Paks: Dugat 9/6, Baki -, Evans 7/3, Eilingsfeld 9/6, Jones 12
cserék: Körtélyesi 8/6, Szabó Zs. 16/9, Medve -, Wise 2, Tóth Á. 14, Kovács Á. 2, Markovic 5 vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Kipontozódott: Eilingsfeld

Teljes statisztikát itt találtok!

Állva hagyta az ASE a Falco csapatát. A szombathelyiek nem tudtak mit kezdeni a Paks szervezett védekezésével, az erősen kezdő Atomtól viszont Evans, Dugat és Eilingsfeld is triplával tette le a névjegyét az első percekben. A szakasz közepén már 15-4-es paksi vezetést mutatott az eredményjelző, Kálmán László kénytelen volt időt kérni. Dzunics a negyed közepére lecserélte kezdő ötösének tagjait, ám az ASE "második sora" is remekelt. Tóth Ádám centerből volt eredményes, Szabó két triplát dobott, Körtélyesi is bevert egy hármast, a negyed utolsó percében 20 pont fölé nőtt a Paks előnye.

Az első szakasz Covington kosarával végződött, a második pedig Váradiéval indult. A lelátón zajló "szópárbajba" pedig lehet belepirultak a Tüskecsarnok ilyen hangvételhez nem igazán szokott falai. A második szakasz látványos játékot, óriási, védekezés nélküli dobópárbajt hozott. Már a szombathelyiek is be-betaláltak, Covington és Dukics is bevágott egy-egy hármast. A negyed közepén Jones és Evans révén zsákoló bemutatót tartó ASE vezetését nem fenyegette veszély. Sőt, a félidő hajrájában közel 30 pontra duzzadt a paksi csapat előnye. Az ASE szédületesen, 71%-kal (10/14) dobta a triplákat az első félidőben.  

A harmadik negyed finoman fogalmazva feledhető volt. Egymás hibáiból éltek a csapatok, jelentős vezetése birtokában a Paks már nem "pörgött" úgy, mint az első félidőben. Akart, de nem igazán volt "éles" a Falco, amely a negyed hajárában Váradi triplájával 20 pontra "zárkózott" fel. 

A záró szakasz szép csendben, izgalommentesen "csorgott le", gond nélkül tartotta a 20 pont körüli előnyét a sokat cserélő, s a másnapi, Szolnok elleni elődöntőre "hangoló" Paks, amely összességében a vártnál könnyebben nyert, s jutott a négy közé.
 

Váradi Benedek: - A meccs elején nagyon sok tiszta helyzetet engedtünk távolról és középtávolról a Paksnak, amely ezt kihasználta. Ekkor akaratban is felülmúlt bennünket az ASE. Szünet után rendeztük a védekezést, kiegyenlített lett a játék, de ez a meccs már az első félidőben eldőlt. 

Kálmán László: - Nagyon megilletődötten kezdtünk, a Paks meg ezt kihasználta, és nagyon jól dobott. Egy ilyen csapat ellen csak okos játékkal és nagy akarással lehetett volna keresnivalónk, lehet, a srácokban bennük volt, hogy kétszer már kikaptunk tőlük. Az első félidőben akarásban is nagyon gyengék voltunk, azzal a játékkal a felsőházban nincs sok keresnivalónk. Szünet után már volt akarás, kommunikáció a védekezésben, ekkor ez jobban is működött. Ha az elejétől ezzel a mentalitással játszottunk volna, valószínűleg akkor is nyer a Paks, de szorosabb a meccs. A szünet utáni védekezésünkre építhetünk. 

Szabó Zsolt: - Végig jól védekeztünk, és elsősorban ennek köszönhettük a győzelmet. Jól járattuk a labdát, s az első félidőben be is dobtuk a helyzeteket. 

Dzunics Braniszlav: - A jó védekezés volt a sikerünk alapja. Emellett az első félidőben a támadójáték is működött, amellett, hogy gyorsan és pontosan járattuk a labdát, jól is dobtunk. Holnap is győzni akarunk.

 
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus