Az ASE jutott a II. Félegyházi Pékség Kupa döntőjébe

Az ASE 77-72-re legyőzte a Naturtex-SZTE-Szedeák együttesét, így ők jutottak be a II. Félegyházi Pékség Kupa döntőjébe.

A kosarlabda.ase.hu beszámolója:

Felkészülési mérkőzés
Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák 77-72
(14-27, 24-16, 22-15, 17-14)
(14-27, 38-43, 60-58, 77-72)
V.: Ádám, Földi, Arató

ASE: Kovács 16, Samenas 7/3, Forte 7, Tiby 14/6, Watkins 18.
Cs.: Illés 2, Medve 6/6, Will 5/3, Bagó 2, Gulyás -.

Szedeák: Boltic 10, Lakosa 10/3, Ciric 16/3, Juhos 13/3, Sulovic 9.
Cs.: Révész 6, Igrutinovic 8, Vágvölgyi -.

Kipontozódott: - ill. -

Újabb felkészülési mérkőzés, újabb rajtbaleset: sajnos az idén már nem először fordult elő velünk, hogy álmosan kezdtünk bele egy meccsbe, ami az álmoskönyvek szerint nem jó jel. Ezúttal sem volt az, Juhos kosaraira építve ugyanis a Szeged kihasználta a figyelmetlenségeinket, és a negyed derekára öt ponttal elhúzott. Ekkor nekiláttak forgatni a csapataikat a mesterek, amiből még az addigiaknál is rosszabbul jöttünk ki, így mikor lepergett az eslő tíz perc az órán, már tizenhárommal ment a csongrádi egyesület.

A második negyedben aztán végre beköszöntött a javulás, a centereink, azaz Tiby és Watkins kosaraira támaszkodva megkezdtük a zárkózást. Igaz, előbbi nem igazán remekelt lepattanók terén, de ezt ellensúlyozni tudta jó dobókészségével, míg Ryan Watkins mindkét mutatóban hozta magát. Mindenesetre ebben a negyedben már lényegesen jobban teljesítettünk, aminek eredményeképp öt pontra feljöttünk a nagyszünetre.

A második félidőnek aztán már kellő elánnal futottunk neki, ezúttal nem "maradtunk az öltözőben", sőt egy 8-0-ás rohamnak köszönhetően pillanatok alatt át is vettük a vezetést, időkérésre kényszerítve a hazaiakat. Innentől aztán fej-fej mellett haladtak a csapatok a negyed során, nem engedtük megint megszökni a Szegedet. Ebben sokat segített az is, hogy lepattanózásban jelentősen feljavultunk, 11-2-re nyertük a negyedet e tekintetben.

A Szeged az utolsó negyedben sem adta fel és végig ment az egyenlítésért, de ekkor már nem adtunk esélyt erre, és végül ha a vártnál talán kicsit nehezebben is, de behúztuk a mérkőzést. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, Kovács Ákos 16 pontja és 7 kiharcolt faultja elismerésre méltó, csakúgy mint a combos dupla-duplát szállító Ryan Watkins 18 pontja, 13 lepattanója és 5 labdaszerzése, amivel jelentős mértékben hozzájárult volt csapata legyőzéséhez. További érdekesség, hogy nálunk megint pályára került tíz játékos, aki közül kilenc pontot is szerzett, ami szemben az ellenfél kettővel kevesebb pályára lépőjével és pontszerzőjével.

A győzelemmel biztosítottuk helyünket a holnap háromnegyed hétkor kezdődő döntőben, ahol a KTE-MAFC meccs győztese lesz az ellenfelünk.

Forrás, Foto, Slide - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus