Az ASE lesz a Szolnok ellenfele holnap

A II. Morgen Ferdinánd Emléktorna második elődöntőjében a házigazda Atomerőmű SE együttese a szlovák bajnok Inter Bratislavával csapott össze. A vendégek főleg védekezésben kezdtek jól, a paksiak azonban magukra találtak a második negyedben, és a félidőre fordítottak. A második 20 percben nem tudtak elhúzni a szlovák együttestől, de folyamatosan vezettek, és végül 95-88 arányban győztek, ezzel eldőlt, hogy ők lesznek a Szolnoki Olaj KK ellenfelei a holnapi döntőben.

II. Morgen Ferdinánd Emléktorna, 2. elődöntő
Atomerőmű SE - Inter Bratislava (szlovák) 95-88 (16-20, 26-17, 21-20, 32-31)

ASE: Kovács 9/3, Medve 2, Körtélyesi 2, Szabó 11/9, Jones 14.
Csere: Dugat 16/3, Markovic 6, Roberson 19/6, Eilingsfeld 6, Tóth 5, Baki 5/3, Gosa -.

Inter: Baldovsky -, Bílik 9/9, Milosevic 28/18, Sedmák 13, Dykstra 20.
Csere: Musil 8/3, Starosta 8, Babic 2, Kuffa -, Kosa.

Teljes statisztika!

A kosarlabda.ase.hu beszámolója az összecsapásról:

"Gyengén kezdtük az összecsapást, több mint három és fél perc eltelt, mire Kovács révén megszereztük a második mezőnykosarunkat. Kacsa ezúttal elemében volt, egy perc alatt újabb öt pontot termelt be. Hogy ennek ellenére se, sikerült utolérnünk ellenfelünket, az egészen kiváló dobószázalékuknak volt köszönhető: vonalon belülről és kívülről egyaránt jól céloztak, így mikor a 8. perc közepén Dzunic mester időt kért, már 19-14 arányban vezettek. Ezt követően mindössze egy pontot kaptunk, ám csak kettőt dobtunk, így sokkal nem kerültünk közelebb.

A két perces szünetben aztán újabb tanácsokkal igyekezett ellátni fiait Dzunic Branislav, aminek meg is lett az eredménye: másfél perc alatt kiegyenlítettünk. Sőt, a folytatásban sem adtunk lejjebb a tempóból, és ez elsősorban védőoldalon nyilvánult meg: Nem igazán tudott még csak dobóhelyzetig sem eljutni az ellenfél, olyan jól zárt a retesz. Nem is kaptunk öt perc alatt csak két pontot, míg mi 15-tel terheltük meg a gyűrűjüket. Jött is az időkérés, majd sajnos a pozsonyi triplák is megérkeztek, fél perc alatt rögtön kettő. A negyedet így is mi nyertük, mi vonulhattunk előnnyel a félidőre.

A szünetről a vendég csapat jött ki jobban, nem egész három perc alatt utolérték a mieinket, köszönhetően a rengeteg elrontott támadásunknak, és védekezésbeli kihagyásunknak. Sajnos most messze nem hoztuk azt a játékot, amit a hétvégén Szombathelyen, a Pozsony remekül gátolta meg, hogy a saját játékunkat játsszuk. Keservesen meg kellett küzdenünk minden pontért, akik könnyű meccsre számítottak, azoknak csalódniuk kellett. Az játékrész utolsó két percére fordulván aztán emeltünk egy kicsit a fordulatszámon, és két-három sikeres akcióval elléptünk egy kicsit, így 5 pontos fórral vártuk a záró felvonást.

Amely aztán nem is kezdődhetett volna jobban, hiszen Dugat trojkája indított útjára. A Pozsony kemény ellenfél volt, nem adta fel egy percre sem, a rutinos, 35 éves cseh Starosta vezérletével szívósan tapadtak. John Roberson vette a hátára a csapatot, duplát majd triplát szórt, 10 pontra növelve előnyünket. Amelyet két hármassal és egy ziccerrel kis híján le is nullázott ellenfelünk, nem egészen két perc alatt. Bajban voltunk, időt kértünk, majd eladtuk a labdát, ők pedig köszönték szépen, és kiegyenlítettek. Ez végre ébresztőként hatott a srácokra, és egyebek mellett egy Szabó Zsolt triplának köszönhetően megint megléptünk hattal. Jutott egy kis kakaskodás is a végére, Babic nem igazán tudta elviselni a nyomást, sportszerűtlen megmozdulását Dugat bánta. A végjáték izgalmasra sikeredett, de a győzelmet nem engedtük ki a kezünkből, így holnap mi mérkőzhetünk az első meccsen 76-65 arányban diadalmaskodó Szolnokkal."

Foto, Forrás, Slide - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus