Az ASE lett a bronzérmes

A paksi Atomerőmű SE nyerte a bronzérmet az idei bajnokságban, miután Sopronban is legyőzte a Sördögöket, így 2-0-val zárta a párharcot.

Magyar Férfi NBI/A, Rájátszás, Bronzcsata, 2. mérkőzés
Soproni Sördögök (5.) - Atomerőmű SE (3.) 84-94
(17-22, 21-29, 24-20, 22-23)

Soproni Sördögök: Thomas 16/6, Ruják 10/3, Boriszov 11/9, Tóth G. 12/9, Poscic 8.
Csere: Edwards 11/6, Molnár 9, Trepák -, Takács -, Bán 3/3, Bakk 2, Kántor 2.

Atomerőmű SE: Dugat 16/6, Medve 3/3, Evans 12/9, Szabó 10/6, Jones 25.
Csere: Wise 5, Kovács 13/9, Eilingsfeld 8, Baki -, Tóth Á. 2, Markovics -, Antóni -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Másfél percen át hibát hibára halmoztak a csapatok, majd Tóth G. és Szabó váltott triplát. Rengeteg volt a ki nem kényszerített hiba, eladott labda mind a két oldalon. Ruják és Thomas triplájával a negyed közepén 4 ponttal megugrott a Sopron. A két center, Jones és Poscic pontpárbaja következett, előbbi egy-egyben verte a hazai középjátékost, utóbbit viszont jól szolgálták ki társai, viszont a honosított paksi center 12-t "vágott" csapata első 15 pontjából. A negyed hajrájában megtört a hazai lendület, kimaradtak a tiszta helyzetek soproni részről, a Paks egy 9-0-s futással fordított.

A második szakasz elején Kovács és Boriszov váltottak triplát, a paksiak rengeteg rossz dobásuk után szerezték vissza a lepattanót a soproni palánk alatt. Thomas triplával próbálta versenyben tartani csapatát, azonnal jött rá a válasz Evanstól. A szakasz közepén 10 pontra nőtt a vendégek előnye. Evans és Dugat is beemelt egy-egy újabb triplát, miközben a tompán kosarazó hazaiak létszámfölényes helyzetben is eladták a labdát, a nézőtérről pedig fel-felhangzott az ébresztő-ébresztő. A félidő hajrájában zónával átmenetileg megtörte a Paks lendületét a Sopron, labdaszerzések után Edwards és Boriszov révén 10 ponton belülre kerültek a hazaiak, de a félidőt egy 5-0-lal és 13 pontos előnnyel zárta a Paks, amely lepattanók tekintetében szünetben 21-12-re állt jobban a hazaiaknál.

Kovács majd Szabó triplájával egy perc alatt 19 pontra nőtt az ASE előnye a második félidő elején. Nagy örömöt okozott a hazai szurkolóknak, hogy Szabó kezéről, miután beleütött a belöbbölt labdába, a játékszer a paksi kosárban kötött ki. Tóth blokkolta roppant látványosan Evans közeli dobását, de a labda Jones-hoz pattant vissza, aki nem hibázott. A szakasz közepén Szabó ziccerével 20 pont fölé nőtt az ASE előnye. Ettől szinte varázsütésre elkezdett kosarazni a Sopron, Tóth G. és Boriszov 2-2 triplájával egy 12-0-t "repesztve" 10 ponton belülre került a Sördögök, a közönség hangja is megjött. A záró szakasz előtt 9 ponttal vezettek a vendégek.

Akik gyorsan döntésre akarták vinni a dolgot az utolsó negyed elején. Dugat és Kovács vezérletével egy 10-2-es 2 és fél perccel kezdték ezt a felvonást, s ismét elléptek 17-tel. Molnár zsákolása aratott nagy tetszést a hazai szurkolók körében, de ettől kezdve már nem volt visszaút. A Paks lényegében az első félidőben eldöntötte a második bronzmeccset. Szünet után ugyan volt egy rövid fellángolása a Sopronnak, de az egyenletesebb teljesítményt nyújtó és az első félidőben Sopronban is remek dobóformát mutató ASE idegenben is megérdemelten nyert, s szerezte meg a bronzérmet.
 

Sabáli Balázs: - Gratulálok a Paksnak a bronzéremhez, meg saját csapatomnak az egész éves teljesítményhez. A bajnokságban és a Magyar Kupában ismét bekerültünk a legjobb négybe és ez dicséretes. Köszönöm szurkolóinknak az egész éves kitartó biztatást. Bár a vereség után nem a legjobb a szánk íze, azt is köszönöm a szurkolóknak, hogy e vereség után elismerve egész éves erőfeszítésünket percekig ünnepelték a srácokat.

Dzunics Braniszlav: - Úgy érzem, megérdemelten győztünk, végig vezettünk, és szinte végig irányítottuk a játékot. Gratulálok csapatomnak, elismerésem a fiúknak.
 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus