Az Atomerőmű SE idegenben vágott vissza az Albának

Hét meccsen öt vereséget szedett össze a listavezető ASE elleni összecsapásig a fehérvári csapat, azonban a két győzelmük egyike éppen Pakson született meg -  a meccs előtt ez volt az Atomerőmű SE egyetlen veresége a középszakaszban. Az első félidőben úgy tűnt, hogy a hazaiak ismét eljátsszák a mumus szerepét, fordulás után viszont gyorsan ledolgozta 12 pontos hátrányát Dzunics együttese, a negyedik negyed elején pedig állva hagyva ellenfelét fontos győzelmet aratott. 

Férfi NBI/A. csoport, középszakasz, felsőház, 9. forduló

Alba Fehérvár - Atomerőmű SE 87-94
(28-26, 26-16, 14-25, 19-27)

Székesfehérvár, Vodafone Aréna, vezette: Földházi T. Ádám J. Boros T. (Benczur)

Alba: Hobbs 4, Supola 17/9, Olah -, Tóth N. 6, Barone 24/3.
Csere: Tóth P. 7/3, Humphrey 9/9, Szanati 1, Juhos 4, Somogyi 15.

ASE: Vaughn 11/9, Robinson 10, Körtélyesi 5, Szabó 14/12, Jones 14.

Csere: Medve 5/3, Tóth Á. 11, Eilingsfeld 15/3, Baki -, Kovács 9/6. 

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva elérhető. 

Jones lopta el a labdát feldobáskor, Vaughn pedig megszerezte a mérkőzés első kosarát. Hazai oldalon Barone révén kezdődött meg a pontgyártás. Jones és Robinson is faulttal együtt dobott gólt, előbbi kihagyta, utóbbi bedobta a bónusz büntetőt (2-9). A Fehérvár mintha bennmaradt volna az öltözőben, de Supola felébresztette övéit, zsinórban hét pontot szerzett az irányító (9-11).

Körtélyesi, majd Robinson csapata harmadik és negyedik 2+1-es akcióját szerezte, majd Eilingsfeld köszönt be távolról. Az Alba kezdett éledezni, két labdát is szereztek, és az ilyen akciókat rendre gyorsindítás kosarak zárták (20-22). Nagyot hajrázott az Fehérvár a negyed végén, 28-26-ot mutatott az eredményjelző.

Felpörögtek az események az etap elején, Humprey két triplájára Vaughn válszolt, Jones kétszer dolgozott szépen a palánk alatt, majd faultolt a magasember, Barone zsákolt hatalmasat, majd a büntetőt is a helyére küldte (38-33). Beragadtak a hazaiak, egy 6-0-s ASE rohanással újra szoros volt a találkozó (41-39). Sok labdát szórakozott el a vendég együttes, melyet az Alba kíméletlenül megbosszult (45-39). Szabó másfél perc alatt két triplát is bedobott, de mindig volt egy apróbb hiba védekezésben, mellyel megállította a hazai csapat Kovácsék felzárkózását, sőt, Supola távolijával a mérkőzés eddigi legnagyobb, tíz pontos különbsége is kialakult (52-42). Juhos az utolsó pillanatban még bedobott egy középtávolit, 54-42-tes hazai vezetés tudatában mehettek pihenőre a felek.

Jones büntetője és Szabó triplája nyitotta a második félidőt, majd Hobbs dobott négy pontot (58-48). Az ASE négy támadólepattanót is letépett, de egyiket sem sikerült sikeresen visszapöcizniük.

Ahogy az első félidőben, most sem igazán ment a védekezés a vendégeknek, de támadásban Jones és Medve révén ki tudták küszöbölni ezeket a hibákat (60-53). Medve után Kovács Ákos is beköszönt távolról, visszajött négy pontra a Paks, kénytelen volt időt kérni Frade (60-56). Nem használtak az edző szavai, továbbra is a paksiak dominálták a második félidőt, Vaughn és Körtélyesi alley-oop játékával a vezetést is átvették (61-62). Supola triplával próbálta nyugtatni csapatát, de egy újabb alley-oopot láthatott a szép számú atomvárosi tábor, most Eilingsfeld húzta be (64-67). Somogyi zsákolása zárta a harmadik játékrészt, a vendégek tizenegy pontot dolgoztak le a félidei eredményhez képest, 68-67, izgalmasnak ígérkezett a vége.

Ismét Jones szerezte a negyed első kosarát, majd Robinson és Eilingsfeld is betalált. Akadozott a Fehérvár játéka, rengetet hibáztak mind támadásban, mind pedig védekezésben, ráadásul Vaughn két sikeres távoli kísérlete után már 79-68-ra vezetett csapata. Tóth Péter törte meg az Alba rossz sorozatát, egy szépen kivitelezett floater dobásból volt eredményes, de Szabó Zsoltot nem bírták megfogni, hatalmas estéje volt az erőcsatárnak (72-86). Folytatódott a paksi triplaparádé, Kovács a tizenegyedik vendéghármast dobta. Egy kis életjelet mutatva, a hazai csapat egy 7-0-s rohamot produkálva tíz ponton belülre jöttek. Elkezdték használni a már jól bevált letámadást, két labdát is sikerült elcsenniük, melyekből kosár született (83-89). Jones higgadtan oldotta meg a palánk alatt adódó helyzetet (83-91). Próbálta csökkenteni a különbséget a Fehérvár, némiképp sikerült is nekik, ezen kívül semmi említésre méltó nem történt az utolsó percben, megérdemelte a győzelmet a Dzunics-legénység.

 

fotó: szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus