Az Egis Körmend nyerte az idei Magyar Kupát

Az Egis Körmend harmadik meccsén is felállt félidei hátrányából, a második 20 percben bedarálta a kétszeres címvédő Szolnoki Olaj KK-t, végül 68-55-re győzött, így a vasi alakulat nyerte a Magyar Kupa idei kiírását.

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa Nyolcas Döntő, döntő
Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend 55-68 (18-17, 18-10, 8-22, 11-19)

Szolnoki Olaj KK: Wittmann 6/6, Kovács P. 3/3, Vojvoda 18/3, Milosevics 8, Gregory 2.
Csere: Burrell 9/9, Keller 5, Boriszov -, Jones 4.

Egis Körmend: Petty 19/6, Channels 13/3, McKinney-Jones 20/6, Farkas -, Duinker 10.
Csere: Dickerson 2, Tóth 6, Ferencz -, Lakosa -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Vojvoda 2+1-ére Petty triplával válaszolt, majd Duinker kosarával már a Körmend vezetett (3-5), itt azonban megálltak a vasiak. A Szolnok sem volt túl pontos, de Vojvoda és Wittmann is betaláltak kintről, így az 5. percre 4 pontos Olaj-előnnyel fordultak a csapatok (9-5). McKinney-Jones és Dickerson találatai következtek, de utóbbi kevesebb mint 2 percet tudott a pályán tölteni térdszalaghúzódása miatt (9-12). Hullámzó volt a játék, ezúttal Kovács Péter révén a szolnokiak egyenlítettek, majd építettek ki 4 pontos előnyt, amit Petty és McKinney-Jones fordított megint körmendi vezetéssé (16-17), mielőtt Keller a negyed legvégén bedobta két büntetőjét, ezzel egy ponttal vezetett egy nagyon kiegyenlített első 10 perc után a kétszeres címvédő (18-17).

A második felvonásban is megmaradt ugyanez a hullámzás és a viszonylag kevéspontos első 4 perc is. Hol az egyik, hol a másik együttes állt jobban, egyáltalán nem tudott fölénybe kerülni az elvileg hosszabb kispaddal, Dickerson sérülése miatt pedig még nagyobb számbeli fölényben lévő Olaj. Ez változott nagyot a 17. perc végétől kezdve: Milosevics és Vojvoda kosarainak, büntetőinek köszönhetően egy 11-0-s három percet produkált a Szolnok, és Channels duplája kellett, hogy 10-en belül maradjon Teo Cizmic együttese a félidőben (36-27).

A fordulás után folytatódott a tendencia, borzasztóan kevés kosár született a negyed elején, ami az Olajnak volt jó, hiszen 10 pontos előnyüket őrizték Gregory és Keller kosaraival (41-31). A felvonás második fele aztán egyértelműen a Körmendé volt, a negyed utolsó 6 percében ugyanis összesen egy kosarat dobott a Szolnok, Burrell egy hármast, de közben McKinney-Jones, Channels és Petty vezetésével nemhogy ledolgozta hátrányát az újra erőre kapó, elképesztően jól védekező vasi egylet, de át is vette a vezetést. 10 perccel a rendes játékidő vége előtt már 5 ponttal vezettek a körmendiek (44-49), egy 18-3-as futást produkáltak 6 perc alatt.

Tóth Norbert kosarára Milosevics, Petty hármasára pedig Burrell válaszolt a záró szakasz elején, de közelebb nem tudott kerülni ellenfeléhez a Szolnok. Burrell próbálkozott, de ezúttal megint azt az énjét hozta, ami teljesen fölöslegesen ölte meg a csapat többi részét - közben a túloldalon Channels szerezte a kosarakat, Duinker ziccere után pedig 8 pont volt a különbség (52-60). Stílszerűen a három amerikai, Petty, McKinney-Jones és Channels kosarai, pontjai zárták a döntőt, amelyet végül nagyon simán nyert a Körmend - annak ellenére is, hogy elég mélyről kellett kapaszkodniuk.

A második félidőben mindenben ellenfele fölé kerekedett, uralta a találkozót, így végeredményben 68-55-re győzött és hetedik alkalommal hódította el a Magyar Kupát az Egis Körmend együttese. Az MVP a döntő legponterősebb (20) és legjobb VAL-t (23) hozó játékosa, Trey McKinney-Jones lett.

Foto, Slide - MKOSZ Kosarsport Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus