Az első félidőben döntötte el a Szedeák a Jászberény elleni meccset

Az első félidőben összeszedett nagy előnnyel jól sáfárkodtak a szegediek, és bár a Berény igyekezett felzárkózni, a vendégek gond nélkül győztek.

Magyar férfi A-csoport alapszakasz, 22. forduló

JP Auto-JKSE (7-15) - Naturtex-SZTE-Szedeák (9-12) 78-94 (18-27, 11-20, 28-18, 21-29)

JKSE: Rakics 16/3, Nelson 7/3, Wallace 17/3, Lucic 6, Sejfic 17.
Csere: Kerpel-Fronius B. 9/3, Cseh 2, Molnár M. 4, Szigedi -.

Szedeák: Boltics 6/3, Wirth 9/6, Fortune 23/9, Csirics 33/12, Sulovics 11.
Csere: Révész 4, Vágvölgyi 8/6, Kovács -, Bonifert -, Kerpel-Fronius G. -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető. 

Érdekes összecsapásra volt kilátás Jászberényben, hiszen a hazaiak egy kecskeméti győzelemmel melegítettek a találkozóra, a Szeged pedig kiegészült két alapemberével. Csirics és Boltics is újra ott volt a parketten, így megjósolhatatlannak tűnt, hogy melyik csapat kerül ki győztesen a párharcból.

8-8-ig kiegyenlített volt a találkozó első negyede, majd ezután fokozatosan meglépett a Szeged a hazaiaktól. Wirth és Fortune is triplát dobott, majd Boltics is betalált középtávolról. 10-20-nál már tíz pont volt a különbség a hetedik percben. A jászberényiek elsősorban Sejfic révén tudtak eredményesek lenni, de a Szedeák sikeresen tartotta a kiharcolt különbséget a negyed végéig.

Sőt, még ezt is tudták fokozni Andjelko Mandics tanítványai, Csirics és Fortune nagyon ponterősen kosarazott, ráadásul a triplákat is remek százalékkal értékesítették, így a 15. percben Vágvölgyi közelije 22-42-nél húszpontos vendég vezetést jelentett. Az első félidő hátralévő perceiben már változás nem állt be a játék képét illetően, így nagy formajavulásra lett volna szükség ahhoz, hogy a JKSE legalább meg tudja szorongatni a remeklő Tisza-partiakat.

Ugyanúgy folytatódott a mérkőzés a nagyszünet után, mint ahogy a felek abbahagyták. A 24. perc magasságában aztán elkezdett életjeleket mutatni a jászsági csapat. Wallace és Nelson dobásai is beakadtak, majd Rakics hármasa hozta lőtávolságon belülre a kék-fehéreket. Felváltva potyogtak a kosarak, majd Kerpel-Fronius előbb távolról, majd Sejfic közelről talált be ezzel 55-63-ra módosítva az állást. Ez a nyolcpontos különbség megmaradt a 30. perc végéig, így nyílt maradt a találkozó.

Másfél perc elteltével, Wallace duplája után már 63-67-t mutatott az eredményjelző, mielőtt azonban nagyon forró lett volna a helyzet a szegedieknek, a rutinos (és egyébként az egész meccsen hibátlanul célzó) Csirics szerzett nagyon fontos pontokat. A szerb bedobó visszaállította a tízpontos különbséget, majd Vágvölgyi hármasa után eldőlni kezdett a mérkőzés öt perccel a vége előtt. Mint később kiderült, innen már nem volt lelkiereje újra visszakapaszkodni a JKSE-nek, így parádés dobószázalékának köszönhetően a Szeged nyerni tudott Jászberényben.

fotó: szte-szedeak.hu, slide: szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus