Az első negyedben eldöntötte az Olaj

Ma délután elkezdődött a magyar férfi NBI A-csoportjának rájátszása, ahol a Szolnoki Olaj KK vendége az Egis Körmend volt a Tiszaligetben. A vendéglátók gyorsan realizálták játékosállománybeli fölényüket, az első nyolc percben 18 pontos előnyt építettek ki maguknak. A második felvonásban 7 pontra visszajött a Körmend, de a félidőre már újra 18 egység volt a távolság a két fél között, innen pedig már nem volt visszaút a vendégeknek, 73-47 arányban győzött a Szolnok, így 1-0-ra vezet a párharcban.

NBI A-csoport, Rájátszás, Negyeddöntő, 1. mérkőzés
Szolnoki Olaj KK (1-0) - Egis Körmend (0-1) 73-47 (21-5, 15-13, 20-16, 17-13)

Szolnoki Olaj KK: Pilcsevics 12/9, Vojvoda 15/6, Holiday 13/9, Lóránt 4, Báder 7.
Csere: Trotter 5/3, Keller 8, Simon -, Ivosev 9/3, Csákvári -, Pavlovics -.

Egis Körmend: El-Amin 14/3, Fodor -, Ferencz 9/6, Farkas 4, Rakocsevics 6.
Csere: Török 3, Sonyák 4, Grebenár 2, Kutasi 2, Kocsis -, Sömenek 1.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Borzasztóan kezdődött a találkozó a vendégek számára, akiknél Jaytornah Wisseh sérülés miatt nem lépett pályára - a túloldalról Sztrahinja Milosevics és Miljan Rakics hiányzott ezúttal. Az Olaj összes kezdője kosarat szerzett az első öt percben, Holiday kétszer, Pilcsevics pedig egyszer volt eredményes kintről, így rögtön 15-öt termeltek a negyed első felében. Még nagyobb gond volt a körmendieknek, hogy mindössze egy El-Amin triplát tudtak feljegyezni melléjük a statisztikusok ez idő alatt, de a baj még tovább nőtt. Keller, Trotter, majd Vojvoda kosaraival a 8. perc közepén 21-3-at mutatott az eredményjelző, gyorsan tisztázta a Szolnok, hogy itt ma nem nagyon akar meglepetést. A negyedből hátralévő két és fél perc nem volt ennyire pontgazdag már, El-Amin két büntetőt értékesített, így 16 pontos előnye volt az Olajnak 10 perc játékot követően (21-5).

A második felvonás ugyan még Keller duplájával indult, de gyorsan be is aludtak a hazaiak - öt és fél percig nem szereztek ezt követően pontot, így Dragan Alekszicsnek kétszer is időt kellett kérnie. Közben Ferencz kintről és bentről is betalált, eredményes volt a Szolnokon is megfordult Grebenár is, Török egy büntetőt rakott a helyére, El-Amin zsákolása után pedig jött a második hazai játékmegszakítás a 15. percben (23-15). Rakocsevics még egy ponttal lejjebb faragta a különbséget, ám innentől újra a Szolnok akarata érvényesült, hiába kért Aaron Mitchell időt a 18. perc derekán. Vojvoda és Pilcsevics is 6-6 pontot szórtak a negyed utolsó négy percében - előbbi két triplát, utóbbi egy hármast és három büntetőt -, és mivel közben csak Rakocsevics volt eredményes a Körmend részéről, ő is csak egyszer, így a félidőre továbbnőtt az első negyedben megszerzett hazai fór (36-18).

A félidei különbséget a statisztikák talán nem is adták vissza. 22-13 (6-3 támadó) volt a pattanóarány a hazaiaknak, akik a ketteseket ugyan hasonlóan pontatlanul dobák, mint a vendégek (6/15 - 4/13), ám a triplavonal mögül eredményesebbek voltak (6/14 - 2/9), a Körmend pedig a büntetőkkel sem gazdálkodott jól (6/9 - 4/12). Az egyéni teljesítményekben volt a legnagyobb differencia: Ferenczen és El-Aminon kívül a többiek vagy 1 VAL-t hoztak össze, vagy ennyit sem a Körmendnél. A túloldalon Pilcsevics és Vojvoda kiemelkedtek, de nem kellett több a többiektől a támadásban pocsék napot kifogó ellenfél miatt.

A fordulást követően a körmendiek próbálkoztak becsülettel, Kutasi és Török kosaraival léptek volna közelebb az első kiemelthez, de Vojvoda öt ponttal válaszolt, El-Amin és Ferencz összesen három büntetőjére pedig Holiday dobott triplát és duplát, úgyhogy a harmadik negyed felénél először nőtt a különbség 20 pont fölé (46-25). Lóránt még tovább növelte csapata előnyét, ami után Mitchell mester időt is kért. Összekapta magát a Körmend, Rakocsevics előbb bentről, majd Ferencz a triplavonalon túlról volt eredményes, Sonyák büntetőivel pedig egy 7-0-s futást intéztek a vendégek a 27. perc végéig (48-32). Még mielőtt azonban történt volna bármi komolyabb is, Ivosev, majd Pilcsevics is trojkát dobtak, így Sonyák újabb két büntetője ellenére is visszaállt a 20 pont egy perc múlva (54-34). A negyed utolsó két percében egyedül Báder volt eredményes, így 22 pontos fórral fordult rá a Szolnok az utolsó 10 percre (56-34).

Báder kettese nyitotta a záró felvonást is, majd gyors kosárváltások következtek - Farkasnak Ivosev válaszolt, El-Amin 2+1-ét pedig Trotter triplával tette gyakorlatilag semmissé a 33. perc végén (63-39). El-Amin megint eredményes volt, majd Farkas is betalált, de Keller zsákolt, Mitchell edző pedig 5 perccel a vége előtt magához hívta tanítványait. Nem nagyon jöhetett be, amit mondott, ugyanis Holiday volt eredményes először a játékmegszakítás után, majd másfél perc kosárcsendjét Keller törte meg. A játékrész második felében ezúttal sem ment a Körmendnek, Rakocsevics megint csak egy büntetőt rakott a helyére - 2/9 volt a vonalról a ma este -, míg Ivosev kosarával a különbség elérte a 25 pontot is az utolsó perc előtt (71-46). Sömenek büntetőjére ugyancsak Ivosev válaszolt, kosarával kialakult a 73-47-es végeredmény, így 1-0-ra az első kiemelt Szolnoki Olaj KK vezet a párharcban.

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus