Az első negyedben kiütötte az Olaj a KTE-t

A II. Morgen Ferdinánd Emléktorna első napjának első elődöntőjén a Szolnoki Olaj KK nem sok esélyt hagyott a kicsit motiválatlannak tűnő Kecskemét ellen, 27-4-es első negyedével eldöntötte a bajnoki címvédő a mérkőzés sorsát, és bár a negyedik negyedben lábra kapott a kecskeméti együttes, végül 76-65 arányban diadalmaskodott az Olaj.

II. Morgen Ferdinánd Emléktorna, 1. elődöntő
Szolnoki Olaj KK - KTE-Duna Aszfalt 76-65 (27-4, 19-16, 12-14, 18-31)

Szolnoki Olaj KK: Jones 14/3, Wittmann 11/9, Sinovec 10/6, Milosevics 3/3, Keller 10.
Csere: Trotter 4/3, Vojvoda 11/9, Tóth 3/3, Stajkovski -, Brkics 5/3, Báder 5.

KTE-Duna Aszfalt: Rakics 15/6, Pongó Ma. 1, Kovács 3/3, Ivosev -, Barovics 3.
Csere: Kinney 18/3, Djeraszimovics 18/6, Pongó Má. 2, Karahodzics 2, Mészáros -, Hegedűs 3/3.

Teljes statisztikát ezen a linken találtok!

A Szolnok ellentmondást nem tűrően kezdett, 9-0-s sorozattal nyitottak, és hiába talált egy duplát a Kecskemét, ez volt az első és utolsó előtti kosaruk a negyed folyamán. Az Olaj kintről teljesen szétdobta Sztojan Ivkovics legénységét, gyakorlatilag bárhonnan betaláltak az enerváltan mozgó KTE ellen, és 27-4-es első negyedet produkáltak - bár még 30 perc volt hátra, itt gyakorlatilag el is dőlt az összecsapás.

A második 10 percben aztán kicsit engedett is az Olaj a tempóból, néha túlcifárzták az akciókat, védekezésben pedig nem voltak annyira élesek, mint az első negyedben. A támadójátékkal egy ideig ettől függetlenül sem volt gondjuk, hiszen 41 dobott pontnál jártak 15 perc után, de a félidő végén nagyon sok játékmegszakítás és büntető volt, ebből pedig nem jöttek ki jól, megtört a lendületük - így is 46-20-ra vezettek a nagyszünetben.

Fordulás után is látszott, ez a mérkőzés már az első negyed során eldőlt. Egyik fél sem nagyon tudott a gyűrűbe találni - az Olaj néha-néha felpörgött, pár nagyon látványos akciót vezettek, de eredményes nagyon kevésszer volt a mintaszerű labdajáratás. Pontok tekintetében leálltak, a KTE viszont semmilyen szinten nem tudta ezt kihasználni, éppen be tudtak kerülni 20 ponton belülre 10 perccel a vége előtt (58-34).

A záró felvonásban a Kecskemét sokkal ritmusosabb támadásokat vezetett, mint korábban - igaz, ezt 15-20 pontos hátránynál tették már mindezt. Összességében valamennyire jó szájízzel fejezhették be az összecsapást, bár esélyük a fordításra vagy a szoros meccsre pillanatokig sem volt az összecsapáson. A végeredmény 76-65 lett az Olaj javára, ezzel ők jutottak be a holnap döntőbe, a KTE a harmadik helyért játszhat.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus