Az első negyedben leiskoláztuk a portugálokat

Sikerült a visszavágás: öt percig volt partiban a portugál csapat, egy 15-0-s futással a mieink hamar eldöntötték az összecsapást

Férfi válogatott felkészülési mérkőzés

Magyarország-Portugália 71-50 (25-7, 13-16, 21-12, 12-15)

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Benczur, Frányó, Tözsér.
    
Magyarország: Wittmann 9/6, Vojvoda 14, Ferencz 9/9, Tóth N. -, Keller 6. 
Csere: Eilingsfeld 12/12, Perl 9, Somogyi 1, Tóth Á. 7, Pongó Má. 2, Tóth G. 2, Ruják -.
 
Portugália: Barroso 9/9, Silva 7/3, Balseiro 3, Queiroz 4/3 , Fonseca 11.
Csere: Oliveira 3, Belo -, Quintino -, Djukic 2, Pinto 7/3, Sobrinho 2, Guerreiro 2, Soares -.

A mérkőzés előtt előbb az A-divízióba feljutott U20-as válogatott tagjait és szakmai stábját köszöntötték a szövetség képviselői, majd a válogatott két korábbi erőssége, Báder Márton és Fodor Márton kapott emlékplakettet - a center egy Fair Play-Díjat is átvehetett. 

Vojvoda Dávid szerezte a mérkőzés első két pontját büntetőből, de a portugálok két gyors mezőnykosárral válaszoltak. Két és fél perc elteltével Ferencz hárompontosával első mezőnykosarát is megszerezte a csapat, majd a negyed közepén Ferencz kivételével sort cserélt Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány. A cserék kiválóan muzsikáltak, különösen Perl Zoltán agilitása volt kifizetődő, 11-6-ra el is léptünk – időt is kért a vendégválogatott. A kis szünet sem zavarta meg a mieinket, Eilingsfeld mindkét oldalról bepörkölt egy triplát, majd több büntetőt is értékesítettünk, összességében 15-0-s futást mutattunk be. Eközben a vendégek lépéshibát vétettek, ziccert is rontottak, nem találták a ritmust, amit Wittmann és Vojvoda maximálisan kihasznált, tetemes előnyhöz juttatva csapatunkat a kisszünetre (25-7). 

A második negyedet jobban kezdte a portugál csapat, Pinto hármasával és ziccerével, majd Fonsecának adott gólpasszával kapaszkodtak, ráadásul alig 3 perc alatt kigyűlt a négy csapathibánk. Szerencsére több támadópattanót is megszereztünk, ugyanakkor Vojvoda tripláján kívül nem jelentettünk sok veszélyt a kosárra. A negyed közepén a kezdeti vendéglendület alábbhagyott, Eilingsfeld a legjobbkor talált be kintről, majd Perl könnyed ziccere után ismét a vendégmester rendelte magához a játékosait. Az intelmek ezúttal hatottak, a portugálok kihasználták, hogy a magyar válogatott bónuszba került, büntetőkkel igyekeztek közelebb jönni – ugyanakkor mezőnyből gyakorlatilag veszélytelenek voltak, így a félidőig állandósult a 13-15 pontos differencia (38-23). 

Keller és Ferencz kosarával pillanatok alatt 20 pontosra növelte előnyét a magyar válogatott a 3. játékrész elején, a portugálok Barroso és Silva révén igyekeztek kozmetikázni. A kezdeti pontesőt nem követte hasonló folytatás, mindkét csapat szigorított a védekezésén. Barroso triplája törte meg a percekig tartó kosárcsendet, de a védekezésben jól teljesítő Tóth Ádám azonnal válaszolt egy ziccerrel. A fizikálisabb kosárlabdának köszönhetően többször összeakadtak a két csapat játékosai ebben az időszakban, Somogyi kapott sportszerűtlent, alapvetően azonban a portugálok nem tudtak változtatni a játék képén – jó védekezésével a magyar csapat kontrollálta a mérkőzést. A vendégek a 26. perc környékén ki is fulladtak, Wittmann triplával, Perl pedig 2+1-gyel visszaállította a 20 pontos differenciát. A negyed végén Keller zsákolása a legnagyobb, 24 pontos különbséget eredményezte (59-35). 

Két gyors portugál ziccerrel kezdődött a záró játékrész, Vojvoda azonban gyorsan lehűtötte a kedélyeket, innentől kezdve nem volt kérdéses a győztes csapat kiléte. A negyed közepén 25 ponttal is vezetett a magyar válogatott, végül magabiztos játékkal, komolyabb hullámvölgyek nélkül győzte le ellenfelét.

Foto, Slide - pecsinapilap.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus