Az év meccsét húzta be a Pécs a Falco ellen

Két hosszabbítás, a végén öt-öt bevethető játékos, Budimir-parádé, elképesztő fordulatok: PVSK-siker a Falcóval szemben. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 10. forduló 
PVSK-VEOLIA - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 110-106 (20-15, 24-22, 18-16, 22-31, 26-22) - kétszeri hosszabbítás után

Pécs: Duham 23/9, Supola 14/3, Demeter 3, Budimir 24/12, Sarlija 17. 
cserék: Harazin 13, Simon 16/3, Bíró -, Dukics -. 

Falco: Govens 24/3, Perl 19/3, Váradi 14/3, Pustahvar 5/3, Zsigeranovics 6. 
cserék: Tóth N. 9, Boriszov 13/9, Norfleet 16/9. 

Ismét szenzációsan megszervezte csapata védekezését Csirke Ferenc, a pécsiek teljesen elszívták a levegőt a Falco playmakerei elől - Govens 13 perc után szerezte meg első pontjait és Perl Zoltán is egyetlen kosárnál tartott ekkor. Az első negyedben bemutatott 8-0-s roham után folyamatosan tartotta, sőt, növelte előnyét a PVSK, a Supola-Budimir páros kezdeti pontjai után megérkezett Sarlija is, aki egyértelmű fölényben volt a palánk alatt - a Szombathely nem tudott kibontakozni és érvényesíteni akaratát. Váradiék a második negyed közepétől már azért küzdöttek, hogy valahogy tíz ponton belül maradjanak, a Pécs extra hatékonyan dobott közelről és jól alkalmazta az alacsony szerkezetet - Dukics szinte pályára sem került, de a többiek jól tették a dolgukat. A nagyszünetben végül hét pont volt közte, így többé-kevésbé közel tudott maradni a Falco, de Perl és Zsigeranovics is három-három faultnál járt már.

A fordulás után ha lehet, még nagyobb önbizalommal jött ki a parkettre a PVSK, a Falco két vezére pedig továbbra sem tudta átlendíteni csapatát a holtponton - hamar 13-15 pontra nőtt a különbség, Durhamék gyakorlatilag lejátszották ellenfelüket. A harmadik negyed vége felé szedték össze magukat ismét a vendégek, ekkor kezdett először felpörögni Govens és Perl, vezetésükkel ismét tízen belülre zárkózott a társaság, de a baranyaiaknál hol Durham, hol Sarlija lépett elő egy-egy kosárral és nyugtatta meg övéit. Közben kipontozódott Pustahvar és Zsigeranovics is, de ekkor már egyértelmű volt, hogy fölényben van a Szombathely, bő öt perccel a vége előtt pedig időt is kért Csirke Ferenc: 69-66 állt az eredményjelzőn, az első percek óta nem volt ilyen szoros az állás. Ekkor már nem volt játékban a szintén kipontozódó Sarlija, 71-71-nél egyenlített a Falco, sőt, át is vette a vezetést és úgy tűnt, hogy végleg átvette az irányítást.

Nem így történt, a Pécsben volt annyi tartás, hogy még egyszer megrázza magát, Supola triplájával és kemény védekezéssel ismét fordítani tudtak, a végjáték pedig elképesztő izgalmakat hozott. Boriszovot kiállították, Harazin egy másodperccel a vége előtt győztesnek tűnő kosarat szerzett, ám Szekulovics időkérését követően Durham odacsapott Govensnek, aki könyörtelenül beverte mindkét büntetőjét, ezzel hosszabbításra küldte a feleket. Itt Govens rögtön egy 2+1-gyel nyitott, Perl rátett egy duplát, de még nem volt vége, mindkét csapat faultolgatott és egészen hihetetlen körülmények között (az utolsó pillanatban dobás közbeni faultot ítéltek a játékvezető, Simon pedig mindhárom büntetőt beverte) most a Pécs mentett újabb túlórára.

Itt aztán már csak egy vezér volt a pályán: Veljko Budimir megőrült, minden pécsi támadást ő fejezett be, dobott három triplát és egy közelit úgy, hogy rajta kívül négy bevethető játékos (Simon-Supola-Bíró-Harazin) maradt és a Falcónál is csak öten maradtak összesen. Harmadszorra azonban nem jött drámai fordulat, Budimir szenzációs szériája után megőrizte előnyét és elképesztő meccsen aratott bravúrgyőzelmet a PVSK.

fotó: pvsk-panthers.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus