Az Olaj könnyedén nyerte meg a Magyar Kupát

A Szolnoki Olaj KK együttese nyerte a Zsíros Tibor Magyar Kupa döntőjét, miután a döntőben nagyon könnyedén, 67-49 arányban verte a KTE-t.

Zsíros Tibor Magyar Kupa, döntő
Szolnoki Olaj KK - KTE-Duna Aszfalt 67-49
(11-9, 22-10, 21-10, 13-20)

Szolnoki Olaj KK: Jones 5, Vojvoda 13/9, Milosevics 18/9, Keller Á. 10, Báder 5.
Cserék: Wittmann 9/3, Gipson 5/3, Rakics 2, Somogyi -, Csákvári -, Pavlovics -.

KTE-Duna Aszfalt: Kinney 8/3, Kovács 6/6, Djeraszimovics -, Ivosev 6/3, Barovics 8.
Cserék: Mészáros 4, Karahodzsics 7, Pongó Máté  2, Pongó Martin 7, Hegedűs -, Keller I. -, Jakab -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Keller Ákos és Ivosev kosárváltaival indult a találkozót, de 4-3 volt az állás még az 4. perc közepén is. Pocsékul kezdték a mérkőzést a csapatok, az első negyedben nem találta a ritmust egyik csapat sem, kintről is gyengén dobtak a felek, a festéket mindkét együttes jól szállta meg, de még a büntetőkkel is hadilábon álltak a felek - a Kecskemét három bedobott egypontos után például zsinórban hagyta ki az ilyen "ingyenpontokat" is, míg a túloldalon Vojvoda volt 0/3 a vonalról. Báder kosara után Karahodzsics és Pongó Martin pontjaival fordított a KTE (6-9), a negyed utolsó négy percében azonban nem találtak a kosárba, így Wittmann triplájával és Jones kettesével nyerte az első 10 percet az Olaj (11-9).

A második negyed elején sem szórták a pontokat a felek, de Vojvoda kezdett beindulni, betörés után is kosarat szerzett, a sarokból triplát dobott, így kezdett meglépni a címvédő, jött is Sztojan Ivkovics időkérése a 14. perc végén (20-11). Vojvoda újabb hármast dobott, de Barovics öt pontjával ekkor még kapaszkodott a kecskeméti alakulat (23-16). Innentől azonban nem sok ellenállást tanusított a KTE, Gipson, Milosevics és Wittmann is betaláltak úgy, hogy nem jött válasz a túloldalról, így utóbbi triplája után már 14 pontos előnye volt az Olajnak (30-16). Ivosev a félidő utolsó percének kezdetén betalált kintről, de Wittmann újra eredményes volt a hárompontos vonalon túlról, maradt a különbség a nagyszünetre (33-19).

A fordulást követően Kovács talált be kintről, de jött a Milosevics-henger, két triplát dobott a szerb kiscsatár, közben pedig egyet zsákolt. Jones óriási tömését követően 20 pont fölé nőtt a differencia a 23. perc végére, gyakorlatilag ezzel eldőlt az összecsapás lényegi része (43-22). Kinney duplája után Keller is húzott egyet, majd Milosevics zsákolt újfent, itt már örömjátékot mutatott a mérkőzés elején még nagyon gyengén kezdő Szolnok. Báder faulttal együtt is be tudta dobni a palánk alól, plusz egy büntetőjét követően dupla annyi pontnál járt csapata, mint az ellenfél a 27. perc végén (52-26). Kovács és Rakics kosarai után kialakult a 25 pontos negyed végi különbség (54-29).

A záró 10 percben a szolnokiak már csak arra figyeltek, hogy még csak véletelenül se kerüljön akár 10 pont közelébe se a KTE. Milosevics büntetőjére jött még ugyan négy pont a Kinney-Barovics kettőstől, de az Olaj két amerikai hátvédje is betalált, majd Milosevics újabb hárompontost dobott, újfent 26 pont volt a különbség a 34. percben (62-36). Pongó Martin, majd Karahodzics révén még be-betalált Ivkovics együttese, de a lényegen már nem tudtak változtatni. Barovics két büntetője után alakult ki a 67-49-es végeredmény, borzasztóan könnyen nyerte meg ezzel a Zsíros Tibor Magyar Kupát a Szolnoki Olaj KK, története során hatodjára.

Dragan Alekszics: - Ahogy eddig, most a döntőben is a védekezés volt a siker kulcsa.

Sztojan Ivkovics: - Ha nem azt nézzük, ki van előttünk, hanem azt, hogy kik vannak mögöttünk, büszkék lehetünk magunkra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus