Az Olaj majdnem elrontotta a végét, de végül győzött a ZTE ellen

Az első félidőben 57 pontot szórt a Szolnok, és a negyedik negyednek is 13 pontos előnnyel futott neki, de a ZTE kis híján fordított.

Magyar férfi kosárlabda bajnokság, A-csoport, 26. forduló

Szolnoki Olaj KK (21-4) - Zalakerámia ZTE KK (13-12) 93-89 (26-22, 31-18, 23-27, 13-22)

Olaj: Perry 16/6, Vojvoda 10/6, Milosevics 13, Ford 19/9, Tóth Á. 12.
Csere: Andric 18, Browning 5/3, Kovács P. -.

ZTE: Kinney 13, Vaughn 13/9, Benke 15/6, Szabó 13/6, Radic 21/6.
Csere: Horváth 10/6, Mohácsi 4, Mikovic -.

A mérkőzés statisztikáját ide kattintva megtekinthetitek.

Jól kezdte a találkozót a Szolnok, két és fél perc alatt 9-3-at mutatott az eredményjelző, a hazaiak pontjaiból Ford héttel vette ki a részét. A negyed felére aztán magához tért a ZTE, 15-11-ig sikerült felkapaszkodnia Radic és Horváth pontjainak köszönhetően. Mielőtt túl szoros lett volna, Vojvoda zsinórban öt pontot szerzett, azonban a tisztesnek mondható távolság azonban mégsem maradt meg a felek között, 26-22-re visszajöttek Bencze Tamás fiai.

A második negyed eleje hazai részről Tóthról, a vendég oldalon pedig Kinneyről szólt. Az Olaj centerének ponterős játékával fokozatosan elhúzott, a 17. percben már tizenhárom pont is volt a különbség. Sőt, a nagyszünetre még ezt tovább is tudták fokozni a szolnokiak: Andric volt ebben a szakaszban a fő pontfelelős, végül Perry két büntetője állította be a félidei 57-40-es eredményt.

Felváltva estek a kosarak a harmadik játékrészben, Benke és Radic is triplát dobott, hazai oldalról pedig Vojvoda válaszolt. Újra látótávolságon belül voltak a zalaiak, hisz a 28. perc magasságában már csak tízpontos volt a differencia, de a Szolnok a magára találó Perry kosaraival lehűtötte a kedélyeket. A negyedet ugyan megnyerte a ZTE, de így is bravúr kellett volna, hogy fordítani tudjon 80-67-ról.

Noha három percig alig született kosár, ami a Tisza-partiaknak kedvezett, mégis izgalmas lett a találkozó vége. A 37. percben még úgy tűnt, hogy nem kell majd aggódnia a hazai drukkereknek, Vaughn és Szabó azonban nem így gondolta, egy-egy triplával pillanatok alatt közelebb hozta csapatát tízpontos hátrányból. A végjátékban a zalaiak több kulcsfontosságú büntetőt is elhibáztak, de a szolnokiak sem brillíroztak támadásban, így mégis megnyílt a lehetőség, mert Szabó 11 másodperccel a vége előtt triplát dobott. Az ellentámadásnál Ford kétszer is hibázott, végül azonban a ZTE-nek már nem volt több a tarsolyában: Perry és Milosevics bedobott egy-egy büntetőt, így 93-89-re nyertek a szolnokiak, ezzel megszerezték az alapszakasz-elsőséget. 

fotó, slide: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus