Az Oroszlány megverte a Salgótarjánt a kupa-elődöntőben

Jól kezdett az NB I/B Zöld csoportjának egyik bajnokesélyese, de az egy osztállyal feljebb játszó alapszakasz első összességében simán nyert

Férfi Hepp-kupa, elődöntő:
Salgótarjáni KSE - OSE Lions 66-77 (11-14, 16-22, 13-20, 26-21)

Salgótarján: Rackley 11, Burai 3/3, Sonyák 15/6, Joó 3, Olasz 18.
Csere: Jakab 9/3, Csapai -, Drevenka 5/3, Kovács D. 2.

Oroszlány: Illés 7/3, Madár 5/3, Kovács G. 14, Sömenek 26/15, Spagnolo 13.
Csere: Kiss K. 3/3, Bödör 5, Kiss Á. -, Zsíros 4.

A mérkőzés statisztikája itt elérhető!

Igencsak pikáns párosítás volt ez, hiszen a nógrádiak kezdőötöséből MINDENKI az Oroszlány játékosa volt az előző szezonban, ahogy a vezetőedző, Ughy Albert is az OSE Lions stábjának volt tagja. A másik oldalon pedig Madár és Sömenek volt korábban közönségkedvenc az SKSE színeiben...

Ennek megfelelően nem is tétovázott egyik fél sem, nagyon kemény védekezéssel kezdődött a derbi, s az első hat percben jobban is pörgött az NB I/B Zöld csoportjának harmadik helyezettje, aki a tavalyi döntős Vasas Akadémiát búcsúztatta idegenben a legjobb négy közé jutásért vívott derbin.

A második negyed elejétől viszont folyamatosan fel tudta őrölni a '98-as születésű Kovács Gábor (14 pont, 6 lepattanó, 2 blokk, 8 kiharcolt fault) vezette, A-csoportba jutásra pályázó ellenfél az Ughy-legénységet és 10 ponton belülre már nem is nagyon engedte a fordulás után - pedig Kovács a hajrá előtt a kiállítás sorsára jutott, ami azért érzékenyen érintette az oroszlányiakat.

Viszont Sömenek Martin idei messze legjobb meccsével (26 pont, 10/11 mezőnyből, 5/5 triplából, 9 lepattanó) húzott egy váratlant a tavaly az elődöntőben elvérző OSE és így több vezére gyengébb támadásbeli produkcióját is könnyedén elbírta, így várhatja, ki lesz az ellenfele a holnapi döntőben.

Fotó - OSE Lions facebook oldala

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus