Az utolsó negyedben döntötte el a Kecskemét

Félidőben még a Paks vezetett, ám a folytatásban fokozatosan fojtotta meg ellenfelét a KTE, így 2-1-re vezet a párharcban.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, rájátszás, elődöntő 3. mérkőzés

Kecskeméti TE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE 67-60 (20-21, 12-15, 21-15, 14-9)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Kecskemét: Kinney 19/3, Kovács P. 5/3, Djeraszimovics 13, Ivosev 6/6, Barovics 15
cserék: Pongó Ma. -, Hegedűs -, Karahodzsics 4, Pongó Má. 5/3

Atomerőmű: Dugat 10/3, Medve 2, Szabó Zs. 8, Evans 17/9, Jones 15
cserék: Kovács Á. 6/6, Tóth Á. 2, Eilingsfeld -, Baki -, Wise -

Teljes statisztikát itt találtok!

 

Az első támadás joga a paksiakat illette meg, Jones büntetője révén az első pont is megszületett. Barovics válaszolt a másik oldalon egy duplával, majd Medvétől jött egy középtávoli (2-3). Mindkét gárda inkább a védekezésre fektette a hangsúlyt, Szabó ziccere után 5-5-öt mutatott a tábla, eztán két perces kosárcsend következett, melyet Evans tört meg. Kinney kettese után megint a Paks amerikaija talált be, Szabó is sikeresen tüzelt, meglépett egy kicsit az ASE (7-11). Kinney és Kovács Péter pontjaival zárkóztak fel a hazaiak, de Kovács Ákos jókor volt jó helyen, teljesen üresen dobott triplát a sarokból (11-14). A Dzunics-legénység irányította a találkozót, ők uralták a játékot. Dugat büntetetője után Karahodzics talált be a dudaszó pillanatában, így 20-21-es állással várhatták a csapatok a következő negyedet.

Kovács Péter trojkájával kezdődött a második etap, Jonestól jött a válasz (23-23). Egymás után háromszor is eredményes volt az ASE centere, de Djeraszimovics kosarainak köszönthetően visszajöttek a lila-fehérek 27-27-re. Megint megléptek Dugaték, az említett játékos hármasával 36-30-ra vezetett csapata, Kinney küldött a helyére két büntetőt, ez jelentette a félidő végét, 32-36-tal várhatták a folytatást a csapatok.

Kinney és Barovics dupláival azonnal egyenlítettek a hazaiak, Evans triplájával azonban újra a piros-kékeknél volt az előny, de Ivosev rögtön válaszolt (39-39). Kezdte átvenni a játék irányítását a KTE, a lélektani előny mindenképpen náluk volt, az ASE pedig egyre többet hibázott. Karahodzics büntetői után, hosszú időt követően vezetett újra a Hírös városi alakulat. Fej-fej mellett haladtak a felek, jelentős előnyt egyik együttesnek sem sikerült kialakítania. 45-45-nél a parádésan játszó James Kinney, illetve Djeraszimovics szerzett két fontos kosarat, a Kecskemét 49-45-re vezetett, de Jones ziccerével és Evans hármasával egalizálni tudtak az atomvárosiak. Gyors gólváltás következett, a negyed utolsó említésre méltó momentuma Kinney-hez fűződik, az ő floaterével alakult ki az 53-51-es eredmény, következhetett az utolsó felvonás.

Jones talált be a büntetővonalról, majd Djeraszimovics fejezett be egy gyorsindítást. 57-57-ig teljesen nyílt volt a találkozó, ám ekkor valami megtörte az ASE lendületét, Ivosev és Pongó Máté távolijával hategységnyi előnye volt az Ivkovics-fiúknak. Jones kosarával zárkózott a tavalyi ezüstérmes (63-49), de Kinney újra betalált, ez követte Djeraszimovics hátradőlős tempója, Evans büntetőjével pedig már nem tudtak mit kezdeni a vendégek. Szoros csatában, 67-60-ra nyert a Kecskemét, egy kimondottan jó hangulatú mérkőzésen.

A párharc állása: 2-1 a KTE javára

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus