Az utolsó negyedben döntötte el a Pécs!

Az edzőváltáson átesett ZTE remekül tartotta magát az első félidőben, sőt a harmadik etapban sikerült meglepnie riválisát és átvette a vezetést is. Csirke Ferenc együttese azonban rendezte sorait és végül simán hozta a papírformát. 

Magyar Férfi Bajnokság, NBI/A-csoport, 6. forduló

Pécsi VSK-PANNONPOWER (3-3) – Zalakerámia-ZTE KK (1-5): 93 - 83 (21-15, 24-24, 15-24, 33-20)

Pécsi VSK-PANNONPOWER: Nelson 19/3, Pahlmblad 10/9, Bíró 9/6, Budimir 26/9, Horti 4.
Csere: Harazin 10, Délity 3/3, Halász 12/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Zalakerámia-ZTE KK: Graham 11/6, Gáspár 25/6, Healy 15/3, Darling 14/9, Tamir 8.
Csere: Mohácsi 8/3, Kertész 2. Vezetőedző: Heinrich Róbert.

Kipontozódott: Horti (37. perc), Healy (40. perc).

Játékvezetők: Cziffra Cs., Szabó G., Söjtöry T., (Benczur)

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

1. negyed
Nagy elánnal vetette bele magát mindkét együttes a találkozóba, amelynek első két kosarát Gáspár Dávid neve mellé jegyezhették fel (0-4). Nem sokáig tartott a vendég előny: Anthony Nelson egységeivel előbb kiegyenlített, majd át is vette a vezetést Csirke Ferenc legénysége (10-6). A negyed közepét sok hiba tarkította, támadások sora zárult sikertelen befejezéssel. A gólcsendet Délity Bence hárompontosa szakította meg, amelyre azonnal jött is Cole Darling válasza (13-11). Harazin Tamás jól szállt be a kispadról (10 pont, 7 lepattanó – amelyből 6 (!) támadó): az ex-falcós festékbeli domaninciájával az első etap végére lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a Pécs (21-16).  

2. negyed
A szintén sokoldalúan pattogtató Halász Ákos (12 pont, 8 gólpassz, 4 lepattanó) labdaszerzésével majd duplájával kezdődött a második szakasz, amelyet Daniel Tamir büntetői követtek. Gáspár Dávid és a dupla-dupláig jutó Nathan Healy (15 pont, 10 lepattanó – amelyből öt támadó, 2 gólpassz) vállukra véve csapatukat egészen két pontra megközelítették vendéglátóikat (27-25); sőt Justin Graham és Cole Darling hárompontosaival már a ZTE-nél volt a fór (28-31). Nem estek kétségbe Csirke Ferenc tanítványai, akiknél a derbi ezen szegmensében Anthony Nelson nemcsak a játékszervezésben, hanem a pontgyártásban is jeleskedett – így tartotta hatpontos előnyét a hazai egylet (45-39).

3. negyed
Úgy tűnt a félidei szünidő nem törte meg a pécsiek lendületét: újfent az Anthony Nelson-Veljko Budimir páros szája íze szerint alakult a derbi; először mutatott kétszámjegyű fórt az eredményjelző tábla (53-43). A hazai közönség azonban nem örülhetett sokáig: a vendégek hárompontos záporral bosszulták meg a gyengébb pécsi védelmet - újra ellenfele nyakában lihegett a Zalaegerszeg (55-54). Teljesen szétesett a baranyaiak offenzívája, a kapkodás miatt rengeteg labdát szórtak el, amelyet a Nathan Healy fémjelezte ZTE jól használt ki (60-63).

4. negyed
A rendes játékidő záró szakaszának első mozzanataitól kezdve azonban megint az történt a pályán, amit a hazaiak elterveztek: védekezésükön keményítve, higgadt, pontos támadásaiknak köszönhetően 9-0-s etapot repesztettek, amellyel ismét kezükbe vették az irányítást (72-63). A zalaegerszegiek legnagyobb bánatára Veljko Budimir (26 pont, 6 kiharcolt fault, 5 lepattanó, 2 gólpassz) csak ekkor lendült igazán játékba, amely ellen nem találták az ellenszert (82-67). Az utolsó percekben a minden erejével elkészülő Heinrich Róbert legénység már nem tudott megújulni és hatékony hajrát indítani – így végül nem maradt izgalom: a csapatként egységesebb és látványosabb kosárlabdával előrukkoló Pécs otthon tartotta a győzelmet (93-83)


Fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus