Az utolsó negyedben fordított az ASE

A negyedik negyed közepéig a hazaiak irányították a meccset, de a hajrára megrázta magát a Dzunics-legénység, és végül szoros csatában verte meg Rakicsékat.

KTE-Duna Aszfalt – ASE 61-68 (16-15; 19-16; 21-22; 5-15)

KTE: Djeraszimovics 7/3, Pongó Má. 2, Ivosev 17, Barovics 12, Rakics 1.
Csere: Kovács P. -, Karahodzics 9, Mészáros -, Hegedűs -, Kinney 13/3.

ASE: Körtélyesi 4, Roberson 9/3, Baki 10/6, Jones 11, Szabó Zs. 12/6.
Csere: Dugat 8/3, Tóth Á. 5, Eilingsfeld 4/3, Kovács Á. 5/3, Markovics -, Gosa -

Djeraszimovics kosara nyitotta a találkozót, majd Roberson válaszolt egy könnyű kosárral. Támadásban mindkét fél pontatlan volt, a centerek azonban szépen gyűjtögették a lecsorgó labdákat. Gyorsindításos kosarakat szereztek a csapatok, Baki volt dicsérhető vendégoldalon, a KTE-nél Kinney. 16-15-ös kecskeméti vezetéssel ért véget az első etap, Kinney dobta az utolsó pontokat.

A második negyed Karahodzics duplájával kezdődött, Tóth egy 2+1-es akcióval válaszolt. Eilingsfield nagyon jól szállt be, lepattanókat szedett, és egy trojkát is elsüllyesztett (20-21). A Barovics vezette lila-fehérek kiválóan mozogtak a palánk alatt, jóformán csak centerezésből jöttek a pontok (29-24). Kemal Karahodzics pillanatai következtek, először hatalmas szidást kapott Ivkovicstól, majd visszajött és négy pontot szerzett zsinórban. Annak ellenére, hogy  szoros, mondhatni pontgazdag volt a találkozó, egyik csapat sem játszott élvezhető kosárlabdát (33-31). Kinney utolsó pillanatban dobott tempója zárta a félidőt, 35-31.

Ivosev nyolc ponttal nyitotta a második húsz percet, nagyszerűen játszott a Szolnokról érkező erőcsatár, a paksiaknál Dugat szállította a pontokat. A Kecskemét talán valamivel koncentráltabban játszott, de az edzők így is sokszor pöröltek sajátjaikkal. Djerszimovics vágott be egy triplát, ő is jól játszott, hasznos volt a szerb (54-51). Most is Kinney duplája zárta a játékrészt, 56-53-ra vezetett a KTE harmincpercnyi játék után.

Baki hármasával kezdődött a záró negyed, Ivosev egy kettessel válaszolt. Kosárra kosár, nagyjából ez jellemezte ezt az etapot. Jones szépen dolgozott a palánkok alatt, zsákolt is egy óriásit (61-65). Az utolsó két percre már elfogyott fejben a Kecskemét, és végül megérdemelt győzelmet aratott a Paks.

Foto, Slide - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus