Az utolsó negyedben mondott csődöt a KTE

A magyar bajnokság eddigi két legjobb meglegű csapata, a veretlen Kecskemét és az eddig csupán egyszer botló Paks vívta az alapszakasz hatodik fordulójának talán legnagyobb rangadóját az ASE otthonában, immáron a remek pedgirével rendelkező, újonnan igazolt légióssal, Rodney McGruderrel a fedélzeten. Borzasztóan kevés pont esett a meccsen, és ebből három negyedig a tartalékos vendégek jöttek ki jobban. Az utolsó felvonásra aztán teljesen elfogytak, mindössze 3 pontot dobtak, így a Paks fordítani tudott és 60-50 arányban megnyerték a rangadót.

Magyar NBI A-csoport, alapszakasz, 6. forduló
Atomerőmű SE (5-1) - KTE-Duna Aszfalt (5-1) 60-50 (9-15, 14-12, 18-20, 19-3)

Atomerőmű SE: Kovács 4, Kerpel-Fronius 2, Körtélyesi 6/3, Szabó 12/3, Jones 12.
Csere: McGruder 10, Vaughn 4/3, Tóth 4, Eilingsfeld 6/3, Medve -.

KTE-Duna Aszfalt: Wittmann 14/9, Mészáros 3/3, Djeraszimovics 5/3, Sztefanovics 2, Karahodzics 12.
Csere: Bencze -, Hegedűs 4/3, Pongó Ma. 8, Pongó Má. 2.

A teljes statisztikát itt találjátok!

Jones zsákolásával a hazaiak szereztek vezetést, Karahodzics duplájával azonban kisvártatva egyenlíteni tudott a Kecskemét. A következő percekben kevés pont esett, mindkét csapat idegesen kosárlabdázott, a támadójátékban és a védekezésben is egyaránt sok volt a pontatlanság. A játékrész utolsó percei már a vendégekről szóltak; Wittmann és Djeraszimovics kosarai után Mészáros Máté szórt be slusszpoénként egy utolsó másodperces triplát. (9-15)

A második etap első akcióiból Karahodzics növelte 10 egységre csapata előnyét, míg az Atom továbbra is meglehetősen pontszegényen játszott. A negyed derekáig csupán 11(!) egységet termelő hazai alakulat Körtélyesi és a debütáló McGruder büntetőivel csak tartani tudta a differenciát. Az utolsó percekre aztán megtört a jég; Jones kosaraival 6 pontra faragta csapata hátrányát. A fór a negyed fináléjára tovább olvadt, Szabó sikeres büntetői után 23-27-es vendégelőnnyel vonultak szünetre a csapatok. (23-27)

A pauza után tovább zárkózott Braniszlav Dzunics legénysége, Tóth kosara után először lőtávolba kerültek, majd Kovács Ákos betörése után a vezetést is átvették a vendéglátók. Karahodzics zsákolásával azonnal válaszolt a KTE, Wittmann trojkái után pedig újra fellélegezhettek a lilamezesek. A kialakult hat pontos különbség a játékrész végéig konzerválódott. (41-47)

Az utolsó tíz perc első momentumaiból az ASE került ki jobban: McGruder kosarai, és néhány becsorgó büntető után újra egalizáltak Körtélyesiék, majd a negyed derekán Vaughn kozmetikázta csapata dobószázalékát egy gyönyörű távolival. Aztán némi közjáték következett, Ivkovics mester reagált hevesen egy bírói ítéletre, produkcióját aztán technikaival jutalmazták. Az adódó lehetőséggel azonban nem éltek megfelelően a piros-kékek, folytatódott a kiélezett küzdelem. 80 másodperccel a lefújás előtt először Szabó, majd a következő akcióból Körtélyesi tépte le kis híján a vendégek gyűrűjét, miközben a hazai oldal érintetlen maradt. A dermedt vendégeknek aztán Szabó triplája adta meg a kegyelemdöfést, akik így elvesztették veretlenségüket. (60-50)

Dzunics Braniszlav: Jól játszott a Kecskemét, nagyon nehéz dolgunk volt, de a végjátékban sikerült megtörnünk ellenfelünk ellenállását. Ebben a periódusban már a védekezésünk is összeállt, így sikerült az ellenfelünk fölé nőnünk. Köszönjük a közönségnek, buzdításuk nagyon sokat segített.

Sztojan Ivkovics: Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Idegenben még sok ilyen találkozót kell vívnunk ahhoz, hogy a Pakshoz hasonló játékerőt képviselő csapatok ellen győztesen kerüljünk ki. A hozzáállással ezúttal sem volt gond, a koncentrációnk viszont a végén már nem volt olyan, mint a mérkőzés elején.

 

Foto, Slide - Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus