Balabanra a Jászberénynek sem volt válasza

A Szeged centere káprázatos teljesítménnyel vezette győzelemre csapatát Dramicsanyinék ellen

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 23. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – Jászberényi KSE 88-80 (29-26, 14-25, 25-19, 20-10)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, v.: Kapitány G., Frányó P., Fodor A. (Parádi)

Szeged: Jereminov 4/3, Kiss Zs. 6/6, Molnár A. 13/3, Csirics 14/6, Balaban 39
cserék: Kuntics 13/6, Sztefanovics 2 vezetőedző: Nikola Lazics

Jászberény: Ware 21/9, Kerpel-Fronius 16/6, Horváth Á. 15, Cseh 10/3, Dramicsanyin 16/6
cserék: Mladenovics -, Nárai -, Szögi 2 vezetőedző: Bencze Tamás

Teljes statisztikát itt találtok!

Csirics és Balaban kosarai után Kiss Zsolt és Cseh György váltott triplát a mérkőzés elején – sőt, Kerpel-Fronius is betalált kintről. Sok pont esett az első percekben, de két-három egységgel végig a Szeged járt előrébb – mivel mindkét gárda 60% felett célzott mezőnyből, kosárra kosár volt a válasz. Csirics és Balaban tarthatatlannak bizonyult hazai oldalon, ketten együtt 23 pontot szórtak be 10/18-as mezőnymutatóval, folyamatosan ők vállalkoztak, a túloldalon viszont minden pályára lépő hozzátette a maga kosarait, így egy pontzáporos első negyedet zártak a felek – 29-26-ra vezetett a Szedeák.

A második negyed elején kissé elapadt a ponteső, különösen a Szeged gyártotta inkább az eladott labdákat, de a faultokat mindkét oldal szorgalmasan gyűjtögette – öt perc alatt már bónuszba kerültek a felek. A negyed közepén Ware triplájával előbb egyenlített, majd Horváth Ákos 2+1-es játékával fordított is a JKSE – a támadóoldalon teljesen lefagyó, dobásait sorozatosan elrontó Szeged nem tudott váltani, Dramicsanyin hármasával pedig meg is lógtak a vendégek. Ugyan Balaban hozta magát, Csiricshez alig jutott el a labda és amikor igen, azt sem tudta pontra váltani, így a nagyszünetben a sokkal kiegyensúlyozottabb Jászberény vezetett 51-43-ra.

A fordulás után a játék képe is fordult, most a Jászberény fagyott le elöl és hagyta ki sorra a dobásokat, Balaban duplái után pedig Molnár András is beemelt egy hármast – ezzel már fordított is a Szedeák. Itt Ware kézbe vette a dolgokat, két triplát is elsüllyesztett, azonban Balabannal nem tudtak mit kezdeni a vendégek, a center újabb két kosarával már a 30-at közelítette. A hajrában aztán mégis stabilizálta magát a vendégcsapat, Dramicsanyin hármasa a legjobbkor jött az ő szempontjukból és végül 70-68-as jászberényi vezetésről vágtak neki a felek az utolsó negyednek.

A negyedik negyedet is fej-fej mellett kezdték a felek, de Balaban egy perccel azután, hogy beütötte negyedik személyijét, egy 2+1-es játékkal ismét a Szegedet juttatta előnyhöz. A center a negyedik negyedben is dominált és képtelen volt hibázni - amikor teljesen körülzárták a védők, kiosztotta Kunticsnak, a triplával pedig már kezdett meglógni a hazai csapat. Képtelen volt válaszolni a Berény, Balaban pedig az idei szezon talán legkáprázatosabb teljesítményével győzelemre vezette csapatát - végül 36 ponttal zárt, 19 dobásából 17 (!) pontos volt, emellé leszedett 16 lepattanót, kiosztott négy gólpasszt és kiharcolt nyolc faultot is. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus