Barovics vezette győzelemre a Sopront

A mindeddig veretlen Zalaegerszeget fogadta az 1-2-es mérleggel álló Sopron a 4. forduló meglehetősen alacsony színvonalúra sikeredett záró mérkőzésén. Hamar előnyt szereztek a hazaiak, amelyet elsősorban a remekül játszó Barovicsnak köszönhetően meg is tudtak tartani a végéig, így megszakították a ZTE veretlenségi sorozatát.

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 4. forduló

Soproni KC - Zalakerámia ZTE KK 66-53 (23-11, 17-20, 11-9, 15-13)

Sopron, MKB Aréna

V.:  Benczur T., Bognár T, Gorka Sz. (Balogh)

Sopron: Thomas 7/3, Thompson 10, Dénes 8/6, Tóth G. 7/3, Barovics 24/3.

Csere: Ruják -, Molnár A. 2, Trepák 4, Takács N. 4, Bus -.  Vezetőedző: Sabáli Balázs

ZTE: Boston 10, Plumb 7/3, Gáspár -, Lekli 12, Stafford 13/3.

Csere: Kámán 8/6, Kertész -, Kovács Á. 3/3,  Vezetőedző: Völgyi Péter

Egy kevés kosarat ám annál nagyobb küzdelmet hozó mérkőzésen a SKC megfosztotta veretlenségétől a Zalaegerszeget.

Remek hangulatban kezdődött a meccs, közel 100 szurkoló a bajnokságot remekül kezdő,  veretlen egerszegieket is elkísérte.

Lekli és Barovics egymás őrizetében váltott gyorsan kosarat, majd Saffofrd triplájára Thomas felelt hármassal. Az SKC látványos pillanatai következtek, 2-5 után - többek között Barovics zsákolásával s triplájával, valamint Tóth hármasával - szinte állva hagyták veretlen vendégeiket egy 17-2-es futást bemutatva.  A negyed hajrájában az egerszegiek sorra hagyták ki a büntetőket, a szakasz Thompson szédületes, egész pályán végigvitt szóló kosarával s 12 pontos hazai vezetéssel zárult.

Kaotikus akció végén Tóth növelte a soproni előnyt a második szakasz kezdő akkordjaként. Egymás hibáiból éltek a csapatok, a vendégektől igazán csak az első 13 pontból 8-at szerző Lekli volt veszélyes a kosárra. Zónára állt át a ZTE s ez ellen kapkodtak a hazaiak, Safford villanásaival egy 6-0-s rohammal 10-en küzdötte fel magát a vendégcsapat, Sabáli azonnal időt kért, a holtponton az SKC-t Trepák próbálta átlendíteni, ám a túloldalról tripla volt a válasz Kámántól.  A félidő hajrájában mindkét oldalon sűrűn potyogtak a kosarak, élvezetes, látványos volt a játék, Kámán újabb triplájával 6-ra csökkentette hátrányát a ZTE. A játékrész végén egy sportszerűtlen hiba után 4 büntetővel 9 pontra nőtt az SKC előnye szünetre. Látványos jelenetekkel kezdődött a második félidő, előbb Lekli szerelte Barovicsot, majd Thompson lopott labdát, s zsákolt. Rengeteg volt a rossz dobás min a két oldalon, a második félidő első 4 percét 4-0-ra nyerte a Sopron, mindkét kosarat labdaszerzés utáni lerohanásból dobták a hazaiak. A kevés pont a 10 és 15 közötti előnyét tartó SKC malmára hajtotta a vizet, amelynek játékosai nem egy rossz dobás után visszaszedték a lepattanókat.

A záró szakaszban Kámán és Boston vezérletével próbált faragni hátrányán a ZTE, ám a Sopron légiósai pontjaival tartotta előnyét. A hazai publikum mégis - nem véletlenül - a védekezésben hatalmasat dolgozó Dénes Gábor nevét skandálta. A záró szakasz közepén Lekli kosarával ismét 10-en belülre zárkóztak fel a vendégek. Utána a jól védekező SKC eldönthette volna a meccset, ám játékosai a tiszta helyzeteket sorra mellédobták. A hosszabb hazai kosárcsendet Takács törte meg, majd gyorsan dobott még egyet, ezzel el is dőlt a meccs.

Sabáli Balázs: - Jól kezdtünk, a meccs elején ültek a távoli dobások, s bentről is eredményesek voltak játékosaink. Ekkor szereztünk meg azt az előnyt, amelynek köszönhetően végig vezetve nyerni tudtunk. Jól védekeztünk, de a ZTE zónával időnként megtörte a lendületünket, rosszul dobtunk, így szinte végig izgalmas volt a meccs.

Völgyi Péter: - Gratulálok a Sopronnak, remekül felkészült a mi játékunkból. A mérkőzés elején az összes lehetséges hibát elkövettük, rosszul dobtunk, nem védekeztünk elég agresszíven. A Sopron ekkor olyan előnyre tett szert, amelynek köszönhetően - bár voltak fellángolásaink - végig uralni tudta a mérkőzést s megérdemelten nyert.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus