Bencze: többet kaptam a fiúktól elsőre, mint vártam

A ZTE 30 pontot vert szlovák ellenfelére, Bencze Tamás pedig érthetően elégedett volt - szerinte kezdésnek kiváló meccset játszottak.

A ztekosar.hu tudósítása:

Felkészülési mérkőzés

Zalakerámia ZTE KK – Levicki Patrioti 86-56 (11-16, 28-15, 21-11, 26-14)

Zalakerámia ZTE KK : Govens 16/9, Velkey 4, Kerpel-Fronius 10/3, Krapic 19/3, Pantelic 5. Csere: Fekete V. 3/3, Czinger 4, Olasz 8, Mohácsi 10/3, Kis 7/3.

Péntek este lejátszotta csapatunk első, nem hivatalos edzőmeccsét. Sokáig kérdéses volt, hogy a szlovák B ligás BK Levicki Patrioti együttese ellen összejön a mérkőzés. Végül abban maradtak a felek, hogy másik magyar ellenfél hiányában kétszer csapnak össze egymással. A zártkapus mérkőzésen jobban kezdett a vendégcsapat és az első negyed végén öt ponttal előrébb jártak együttesünknél. A második negyedben szorosabb védekezést kért Bencze Tamás vezetőedző és a fiúk megfogadták a kérését, fokozatosan dolgozták le hátrányukat. Főleg Krapic és Govens volt elemében. A negyed hajrájában átvette a ZTE a vezetést és Kis Raul remek egyéni betörésével és kosarával zárult az első félidő (39-31). 

A harmadik negyed elején mindkét oldalon egy–egy triplával indítottak, majd sikerült elkapnunk egy jó ritmust és fokozatosan szakítottuk le magunkról az ellenfelünket. A záró felvonásra már nem maradt eldöntendő kérdés, pusztán csak a két csapat közti különbég. Bencze Tamás rengeteget cserélt és mindenkinek lehetőséget adott. A vége magabiztos győzelem. 
 
A találkozó remekül szolgálta a felkészülésünket. A mérkőzésen voltak remek időszakok és természetesen gyengébbek is. Mindez természetesen ebben az időszakban még javítható. 

Bencze Tamás: - Az első mérkőzésünkön nem azt kaptam, amit előzetesen vártam a fiúktól, hanem, annál sokkal többet. Az elején megleptek minket a szlovákok, majd a védekezésünk szigorításával jöttek a pontok is és így sikerült nyernünk. Voltak nagyon jó periódusaink és voltak kevésbé jók, amiken még lesz időnk javítani. Első mérkőzésnek kiváló volt ez a találkozó.

fotó: zaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus