Bombameglepetés: A DEAC Kaposváron is győzött

A végig kiélezett találkozó negyedik negyedének első felében döntötte el a maga javára a találkozó sorsát a DEAC, amely 75-69-re győzött Kaposváron.

Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 7. forduló
Kaposvári KK (4-2) - DEAC (4-3) 69-75 (16-16, 18-18, 19-19, 16-22)

Kaposvári KK: Dunn 14, Evans 6, Ivosev 6/6, Hendlein 13, Spica 28.
Csere: Baki 2, Hock -, Bogdán -.

DEAC: Jones 12/3, Lilov 20/6, Molnár 8/6, Farkas 12/6, Armwood 15.
Csere: Velkey 5/3, Opre -, Lajsz -, Kósa 3/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Határozottabban kezdett az újonc, Armwood kiválóan védte a gyűrűt, a hazaiak pedig több támadást is túljátszottak az első percekben - egyik fél sem dobott jól, de ebből a mezőnyben pontosabb vendégek jöttek ki jobban. Az első negyedet aztán egy 8-2-vel zárták a somogyiak, amivel átvették a vezetést, majd a második játékrészben már faultgondokba kergették a debrecenieket - úgy kerültek hétpontos előnybe, hogy 0/9 triplával álltak, igaz, a DEAC is 1/11-nél járt. A félidő hajrája aztán a vendégeknek sikerült jobban, Armwood két nehéz duplával, Lilov egy nagy hármassal jelentkezett, 32-32-nél kiegyenlített a gárda, Evans kettesére pedig szintén a bolgár válaszolt, így egállal mehettek pihenni a felek (36-36). Egyáltalán nem a támadójátékról szólt a találkozó, a hazaiaknál a Hendlein-Spica duó (22 pont, 7/10 mezőnyből), a vendégeknél pedig az Armwood-Lilov páros (21 pont, 8/12 mezőnyből) csipkedte magát leginkább, de a többiek nem nagyon tudtak felnőni melléjük.

A fordulás után sem nagyon tudtak felpörögni a csapatok, továbbra is egészen pocsék dobott mindkét együttes közelről és távolról egyaránt. Rengeteg volt az elrontott üres helyzet, az ötlettelen támadás, ezt Fekete Ádám hét perc után, 47-44-es DEAC-vezetésnél elégelte meg. Pár másodperc híján harminc percet kellett várni az első hazai hármasra, de Jones a félpályáról válaszolt rá és bár Armwood eléggé eltűnt, így is volt pont a vendégekben - átszakadt náluk a gát, sorozatban négy hármast dobtak, elkapták a fonalat. Az utolsó öt percnek már kilencpontos előnnyel vághatott neki az egyre magabiztosabb Berényi-legénység, sőt, Farkas triplája után a meccs során először kétszámjegyűvé vált a különbség. Az egyre inkább kapkodó, feszültebbé váló hazaiak nem találtak megoldást, Armwood dobott egy nagyon fontos középtávolit, a hétpontos előnyét pedig már beosztotta a higgadt Debrecen - fél perccel a vége előtt Lilové volt az utolsó szó, itt dőlt el a meccs. A DEAC így egy komoly pofon után idegenbeli bravúrral tudott javítani, az egészen botrányosan dobó (2/22 tripla) Kaposvár pedig meglepő vereséget szenvedett hazai pályán.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus