Bombameglepetés! Győzött a MAFC

Hatalmas, bravúros győzelemmel szakította meg nyeretlenségi szériáját a MAFC, mely végig vezetve győzte le a Sopront.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz, 26. forduló - 2015. március 7., szombat

MAFC (4-20) - Soproni Sördögök (17-7) 84-77 (22-17, 18-23, 21-12, 23-25)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok 1300 néző  Vezette: Földházi T., Fodor A., Sallai I. (Farkas J.)

MAFC: Brown 24/3, Misek 10/3, Lakits 2, Hunter 21/9, Glenn 11.
Csere: Timkó 8, Tursics -, Lakosa 7, Fodor -, Mócsán -, Faragó 1.  Vezetőedző: Stefan Timbus.

Sopron: Thomas 8, Ruják 8, Dénes 6, Boriszov 18/3, Tóth 19.
Csere: Takács 7/3, Trepák -, Edwards 7/3, Molnár 4.  Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Kipontozódott: Dénes, Thomas a 40. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Ez a mérkőzés az alapszakasz záró fordulójában becsületbeli ügy volt mindkét rossz szériában lévő csapat számára. Meg amolyan "útravaló" indulásként a Sopronnak a felső, a MAFC-nak az alsóházi középszakaszra.

A hálókkal volt gond, azokat kötözgették, ezért pár perc késéssel kezdődött a meccs. Hunter rögtön beemelt egy triplát, Ruják betörés után ügyes kosárral felelt, majd Thomas talált be középtávolról, miközben a hazaiak két alkalommal sem tudtak kosárra dobni 24 másodperc alatt. Hunter újabb triplájára építve a MAFC egy 7-0-s rohamot mutatott be, a negyed közepén Ruják büntetői vetettek véget az időnként tanácstalanul támadó Sopron kosárcsendjének, de Misek könnyedén tört be, s dobott ziccert. Brown a negyed közepén megkapta második hibáját. Takács triplája adott lökést a Sopronnak, amely Ruják betörés utáni kosarával egyenlített. A negyed vége a MAFC csapatáé volt, amely Hunter harmadik hármasával, majd Brown betörés utáni duplájával 5 pontos előnnyel zárta a szakaszt. 

A második szakasz elején kidolgozta, de ki is hagyta tiszta távoli helyzeteit a Sopron, Lakosa találatával 7 ponttal megugrott a MAFC. A vendégeket Tóth próbálta versenyben tartani - kevés sikerrel, mert Brown triplája, majd Timkó közeli kosara után 33-23-ra vezettek a hazaiak. Ekkor "túlpörögtek" a vendéglátók, Dénes labdaszerzés utáni zsákolása lendületet adott a Sördögöknek. Boriszov is megvillant, az erőlködő Edwards is szerzett két duplát, miközben a hazaiak 4 büntetőből csak egyet értékesítettek. Fordított a Sopron, ám Hunter támadó pattanó utáni kosarával visszaszerezte a vezetést a MAFC. A félidő végén Boriszov találatával egyenlített a Sopron, az első 20 perc tenisz eredménnyel zárult (40-40).

Szünet után Glenn hamar megkapta a 3. hibáját, a játék nem volt túl jó propagandája a sportágnak, több mint 4 percig nem esett kosár, majd Glenn talált be indításból. Meg is élénkült a játék, Boriszov betörésből felelt, majd Misek dobott triplát. Ő adott lendületet a hazai csapatnak, amely Brown dupláinak köszönhetően ismét meglépett 9 ponttal. Molnár Márton szerzett támadó pattanó után duplát, ám Hunter ezt még egy büntetővel is megfejelte, ismét 10 pontra nőtt a MAFC előnye a hazai letámadással szemben több labdát eladó Sopronnal szemben. És csak azért nem léptek el még jobban a hazaiak, mert több büntetőt is kihagytak.  

A záró szakasz előtt 9 pont volt a MAFC előnye. Ez ügyes hazai akcióval indult, a betörő Hunter osztotta le Glenn részére a labdát, aki értékesítette a ziccert. Vagy 2 perc kosárcsend után Edwards dobott triplát. Aztán Boriszov is, 5 pontra jött föl a Sopron, s labdája volt, de Boriszov kilépett, majd technikait kapott. Brown betörésekből szerzett kosaraival tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a MAFC. Sőt, Timkó ziccerével 10-re nőtt a hazaiak fórja. Thomas büntetői után bő másfél perccel a vége előtt letámadásra ment ki a Sopron, Boriszov labdát szerzett, Lakosa visszahúzta, sportszerűtlen hibáért. Az értékesített büntetők után Tóthot akarta szerelni Lakosa, a soproni center nagyot esett - ez is sportszerűtlen hiba volt, ami egyben kiállítást jelentett a MAFC bedobójának. Fokozódtak az izgalmak, bő fél perccel a vége előtt a záró szakaszban óriásit játszó Brown újabb betörés utáni duplája és Hunter büntetői eldöntötték a meccset. 

Stefan Timbus: - Több apró dologban előreléptünk, voltak jó időszakaink, s többször volt jó a helyzetkiválasztás, mint korábban. Szünet után volt vér a srácokban. Meg kell tanulni nyerni, ebbe az irányba tettünk egy lépést. 

Sabáli Balázs: - Játékunk lényeges eleme a távoli dobás, a mai nap nem erről szólt. Poscic játékát nem akartuk reszkírozni, hogy jobban megsérüljön, Tóth Gergőnek szinte végig kellett játszania a meccset, rajta múlt a legkevésbe. Mentálisan nagyon jól jött volna egy győzelem a középszakasz előtt.

Fotó és Slide: Mester Botond

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus